Publicado 23/06/2021 11:48CET

Urdangarin només haurà de 'fitxar' un dia a la setmana a la presó de Zaballa i podrà eixir d'Espanya per treball

Archivo - Iñaki Urdangarin en una foto d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo

   MADRID, 23 juny (EUROPA PRESS) -

   Institucions Penitenciàries ha autoritzat Iñaki Urdangarin perquè només haja d'anar un dia a la setmana a la presó de Zaballa (Àlaba) gràcies a la modalitat de control telemàtic amb la qual compleix el tram final de la seua condemna en semillibertat, una decisió que se suma a l'autorització judicial per a poder eixir d'Espanya per motiu laboral.

   La decisió d'aplicar-li l'article 86.4 del Reglament Penitenciari sobre control telemàtic l'ha proposat la junta de tractament de Zaballa, comptant amb el vistiplau de la Secretaria General dependent del Ministeri de l'Interior, segons ha avançat 'El Correo' i confirmen a Europa Press fonts penitenciàries.

   Institucions Penitenciàries ha disposat que Urdangarin d'ara endavant 'fitxe' de forma presencial una vegada a la setmana, excepte si coincideix amb algun dels seus viatges fora d'Espanya, quan llavors sí podrà fer la gestió via telefònica.

   Urdangarin gaudia des de febrer del règim de semillibertat i ara s'ha fet un pas més en no haver de tornar a presó a dormir. En la decisió s'ha tingut en compte el bon comportament i el compliment del programa per a presos per delictes econòmics, segons confirmen les citades fonts.

   El passat mes de febrer, Institucions Penitenciàries va autoritzar a Urdangarin per a seguir complint la condemna pel 'cas Nóos' en la secció oberta de la presó alabesa, després que li fora concedit el tercer grau un mes abans.

colaboracio