Publicado 15/09/2021 18:38CET

La UV reivindica a Frank Zappa amb un col·loqui i concert a La Nau

Imatge de Frank Zappa facilitada per la UV
FACILITADA POR LA UV

   VALÈNCIA, 15 set. (EUROPA PRESS) -

   El Centre Cultural La Nau acull aquest divendres 17 de setembre 'La nit de Frank Zappa', una vetlada acadèmica i musical amb concert i col·loqui per a reivindicar al músic Frank Zappa i reflexionar sobre la vigència del seu llegat.

   'La nit de Frank Zappa' forma part del programa 'Músicas urbanas' del Vicerectorat de Cultura. Les entrades gratuïtes i amb inscripció prèvia s'han esgotat, segons ha informat la universitat en un comunicat.

   La sessió s'iniciarà a les 19 hores amb una taula redona que comptarà amb la presència de Julián Hernández, cantant de Siniestro Total, Carlos Benetó, músic de Spanish Brass, i Manuel de la Fuente, professor de la Universitat i autor del llibre 'La música se resiste a morir. Frank Zappa. Biografía no autorizada' (Aliança Editorial), la primera biografia en castellà sobre el músic nord-americà.

   A continuació, a les 20 hores, el quintet Spanish Brass (Premi Nacional de Música 2020) revisarà la música instrumental de Zappa amb el concert titulat 'Make a Brazz Noise Here'.

   Frank Zappa (1940-1993) és un dels compositors contemporanis del passat segle més reivindicats dels últims anys. Admirador d'Edgard Varèse i Ígor Stravinski, va iniciar la seua carrera en el món del rock amb la publicació de Freak Out! (1966), on arremetia contra la societat nord-americana de l'època.

   Al llarg de la seua trajectòria, va gravar més de 60 discos, caracteritzats per la fusió d'estils (rock, blues, jazz, doo-wop, contemporània, electrònica o reggae) i per un sarcasme amb el qual arremetia contra els presidents del país, els Beatles, l'escena underground o el fonamentalisme cristià.

   "Zappa no busca el riure fàcil, el seu humor és una actitud vital", assenyala Julián Hernández, que reconeix al músic com una influència fonamental en Siniestro Total. "La seua versatilitat era enorme", afig.

   Per la seua banda, Carlos Benetó explica que "Spanish Brass vol contextualitzar-lo dins del panorama de la música clàssica i tocar la seua música ens dona moltíssima satisfacció". Juanjo Serna Salvador, Manolo Pérez Ortega, Indalecio Bonet Manrique i Sergio Finca Quirós completen la formació valenciana que ha actuat en diversos continents i ha rebut diversos guardons internacionals, i que, per a aquesta ocasió, s'acompanyarà de la guitarra de Dani Flors i la bateria de David Xirgu.

Contador
colaboracio