Consell xifra en un 18,64% el seguiment en funció pública, 16,18% en Sanitat i més del 30% en Educació

Actualizado: jueves, 29 marzo 2012 12:10

Castellano ressalta la "gran normalitat" i "només" incidents "típics"


VALÈNCIA, 29 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat valenciana ha xifrat el seguiment de la jornada de vaga general convocada per a este 29 de març en un 18,64% entre els treballadors de la funció pública de l'administració autonòmica; en un 16,18% entre els treballadors de la sanitat pública; en un 16,98% entre els de Justícia i en més d'un 30% en els nivells no universitaris de l'ensenyament públic.

En el sector educatiu, ha secundat esta convocatòria un 36% del personal docent d'Infantil i Primària en els centres públics i un 3,98% en el cas de l'ensenyament privat. En, Secundària el seguiment ha estat del 32,75% en la pública i del 6,87% en la privada.

En el transport, la vaga s'ha seguit en un 62,59% en els servicis de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant i València, i en un 85,83% en els autobusos interurbans.

Així ho ha expressat el conseller de Governació, Serafín Castellano, en la roda de premsa que ha oferit per a informar del seguiment d'esta convocatòria.

Ha destacat la "gran normalitat" amb la qual la vaga general ha transcorregut en la Comunitat durant esta matinada i les primeres hores del dia, i ha ressaltat que no s'han registrat "incidents importants" i que "només" s'han produït "els típics que solen passar en este tipus de vagues generals".

Castellano ha assegurat que "s'han complit els servicis mínims al 100 per cent en tots els sectors". Alhora, ha comentat respecte al consum elèctric registrat en la Comunitat en esta jornada, que l'acumulat, entre les 0.00 i les 8.00 hores, ha estat un 7% inferior al d'un dia normal, respecte del 15% menys del conjunt d'Espanya.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià