Els sindicats xifren el seguiment en un 76% i estudien denunciar a més de 70 empreses i el Servef

141831.1.260.149.20120329141035
Vídeo de la noticia
Piquetes Informativos En La Calle Colón - EUROPA PRESS
Actualizado: jueves, 29 marzo 2012 14:10

VALÈNCIA, 29 Mar. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats CCOO i UGT xifren en un 76% el seguiment de la vaga general en una jornada que han qualificat de "tranquil·la, pacífica i massiva" que ha de fer "reflexionar i rectificar al Govern" en la seua reforma laboral. Alhora, han anunciat que estudien denunciar el Servici Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) i unes 70 empreses per coaccions als treballadors.

El secretari d'Organització de CCOO, Alfonso Arnedo, i d'UGT, Carlos Vila, han oferit una roda de premsa per a fer les primeres valoracions de la jornada de vaga, en què han destacat el "sentit comú" i "la responsabilitat" tant dels piquets informatius com de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Així, segons les dades que han oferit, la vaga està tenint un seguiment mitjà fins ara del 76% i han confiat que siga superior conforme avança la jornada. Per sectors a l'industrial, han xifrat l'atur del 90%, en el personal de l'ensenyament universitari públic del 90%, en el no universitari del 60%, en la sanitat pública entre el 55 i el 60%, en l'Administració de la Generalitat del 65% i de l'Administració de Justícia del 55%.

Vila ha destacat que en Canal 9, "històricament amb moltes dificultats", ha estat entre el 75-80%, en el transport públic només han sortit els servicis mínims, mentre que en el privat del 90% o més. A més, el 50% dels autònoms han secundat la vaga, mentre que han assenyalat que encara no disposen dades del comerç. Alhora, ha destacat "la dada evident" de la caiguda d'un 23% a les 7.00 hores del consum elèctric.

Arnedo ha destacat "la responsabilitat" de policia i piquets, però no així les empreses ja que han rebut unes 70 consultes de firmes que han coaccionat als treballadors per no fer la vaga, entre les quals hi ha la d'una empresa d'alimentació per amenaçar directament amb acomiadaments.

Per esta raó, ha anunciat que després de comprovar la veracitat d'esta acusacions denunciaran totes estes empreses, així com el Servef per demanar el dia abans als treballadors que comunicaren qui anava a fer vaga i ha considerat "vergonyós" que una administració pública cometa esta "il·legalitat".

"REFORMA INÚTIL, INJUSTA

En qualsevol cas, ha ressaltat que esta jornada s'està produint amb la "més absoluta normalitat" sense cap incident "més enllà de les picabaralles típics d'alguns piquets". Per part seua, Carlos Vila ha afegit que este dijous "s'ha demostrat que la ciutadania ha demostrat que esta reforma laboral és inútil i injusta", per la qual cosa el PP "ha de prendre nota del que passa al carrer i actuar amb responsabilitat i rectificar".

Amb tot, Arnedo ha advertit que esta jornada de vaga "no és un punt final ni un final en si mateix, sinó que és una mitjà per a rectificar una reforma laboral que és absurda" i ha exigit al Govern que torne a la mesa de negociació perquè "qualsevol reforma ha de ser assumida i consensuada pels agents socials".

Alhora, ha confiat que les manifestacions que se celebren esta vesprada en les tres capitals de província es desenvolupen amb la mateixa normalitat i ha demanat "comprensió" a la ciutadania perquè se'n va a "bloquejar" la ciutat ja que, ha assenyalat, "les previsions d'assistència s'estan desbordant".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià