Publicado 20/10/2021 12:57CET

València engega 'Majors sobre rodes' per a fomentar l'envelliment saludable

Majors sobre rodes
LAS NAVES

   VALÈNCIA, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de València, a través del centre d'innovació Les Naus, ha engegat la iniciativa 'Majors sobre rodes', amb la finalitat de fomentar l'envelliment actiu en totes aquelles persones majors que vullguen tornar a sentir la sensació d'anar en bici, independentment de la seua condició física.

   El regidor d'innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que, gràcies a aquesta iniciativa, "els veïns i veïnes poden veure com la innovació contribueix a millorar la seua qualitat de vida, mitjançant un servei personalitzat, sostenible, segur i gratuït", segons ha informat el centre Les Naus en un comunicat.

   A més, segons l'edil, 'Majors sobre rodes' "ajuda a combatre la solitud i l'aïllament de manera terapèutica ja que el tricicle permet que siga una activitat dinàmica, en companyia i que la ciutat et sorprenga en cada recorregut".

   En concret, cada tricicle té una autonomia de 30 quilòmetres i compta amb una capacitat per a dos places més el conductor. Des de l'organització es puntualitza que el servei sempre s'oferirà amb les màximes garanties de seguretat per a les persones usuàries, seguint les normatives sanitàries vigents.

   Totes les persones que vullguen participar poden fer-ho escrivint un email a majorssobrerodes@lasnaves.com o contactant per telèfon o whatsapp al número 644 76 87 19, i així concretar l'horari, recorregut, temps de passeig i lloc de recollida.

MATCHUP EN POBLATS MARÍTIMS

   El projecte europeu ha desenvolupat ja diverses accions en Poblats Marítims, com l'acció d'eficiència energètica a les llars 'Del Marítim Al Món', o l'acció de mobilitat sostenible en el repartiment de mercaderies 'De la cistella a casa', entre unes altres.

   MAtchUP està finançat pel programa H2020 i a València participen l'Ajuntament de València, l'Empresa Municipal de Transport (EMT), el centre d'innovació Les Naus, WITRAC, la Fundació Municipal València Clima i Energia, laUniversitat Politècnica de València (UPV), ETRA Investigació i desenvolupament, l'Institut Tecnològic de l'Energia (ITE), Senior Europa, S.L. (KVELOCE).

   A més, a nivell nacional també intervenen la Fundació CARTIF de Valladolid i la Fundació Tecnalia Research & Innovation de Sant Sebastià.

colaboracio