València es presenta en París com a destinació turística gastronòmica

Jordi Mayor, Emiliano García i Andrés Perelló, juntament amb els directius de la Guia Michelin a París
VALNCIA TURISME
Publicado: viernes, 17 septiembre 2021 18:56

   VALNCIA, 17 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La seu de la Delegació Permanent d'Espanya davant l'Unesco a París ha acollit la presentació de Valncia i la seua província com a destinació turística gastronmica a premsa especialitzada i professionals del sector turístic francés.

   L'esdeveniment --organitzat anit per Valncia Turisme i Visit Valncia, sota la marca Delicious Valncia-- va comptar amb l'assistncia de l'ambaixador permanent d'Espanya davant l'Unesco, Andrés Perelló; la directora de l'Oficina Espanyola de Turisme de París, M José Gómez; el diputat de Turisme de la Diputació de Valncia, Jordi Mayor; i el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Valncia, Emiliano García; a més del director de la Guia Internacional Michelin, Manuel Fabián, representants del turisme i la gastronomia de diverses entitats valencianes, turoperadores i mitjans de comunicació francesos.

   La presentació de la destinació gastronmica Valncia va consistir en una introducció institucional sobre la ciutat i la seua província, seguida d'una degustació d'entrants i arrossos tradicionals valencians (paella valenciana i arrs del senyoret), elaborats pels xefs Francisco Alapont, del restaurant Peque Casa Nostra, i David Zorrilla, del restaurant Casa Salvador.

   Tot a acompanyat amb vins i caves d'Utiel-Requena i organitzat en collaboració amb el Club d'Artesans de l'Arrs de Cullera, la Ruta del Vi d'Utiel Requena i l'Associació del Cava d'Utiel-Requena.

   El diputat de Turisme de la Diputació de Valncia, Jordi Mayor, va agrair la collaboració de la Delegació Permanent d'Espanya davant l'Unesco per a organitzar aquest acte, "amb el qual busquem projectar una part de la grandiositat de la gastronomia valenciana en viu i promocionar Valncia com a destinació turística única, autntica, amb productes excellents, grans professionals i una cultura culinria singular", va manifestar.

   "Hui volem inspirar als nostres vens francesos -i un dels nostres mercats més importants- a través dels sentits, perqu coneguen de primera m una de les claus d'una destinació propera, amb el qual tenen bones connexions i al que li uneix la dedicació i la moixaina al producte local, a la seua posada en valor i a la seua defensa com a exponent de tota una forma de ser i viure", va agregar el responsable de la marca Valncia Turisme de la corporació provincial.

   D'altra banda, Emiliano García, regidor de Turisme de l'Ajuntament de Valncia, va posar de manifest "l'important moment que est vivint la gastronomia valenciana i l'orgullosos que d'a ens sentim els valencians i valencianes. Per a nosaltres, el nostre patrimoni gastronmic és un dels nostres elements que ens defineix com a poble i a través del qual es vertebra la nostra millenria histria".

   "A la nostra herncia gastronmica s'ha sumat el bon fer, la creativitat i el talent dels nostres cuiners, que han sigut fonamentals per a arribar a la revolució gastronmica que est vivint el nostre territori i per la qual la ciutat ha sigut mereixedora per a acollir la celebració de la Gala de la Guia Michelin Espanya&Portugal 2021" va afegir García.

WORLD PAELLA DAY

   "Per a, a les portes de la quarta edició del World Paella Day hem volgut pa Frana, un de les icones de la gastronomia mundial, la paella valenciana", va concloure.

   Aprofitant la seua visita a París, els representants institucionals valencians han assistit aquest divendres al festival francés d'alta cuina 'Taste of Paris', de la m de Luis Valls, xef del Poblet, restaurant amb dos estreles Michelin a Valncia. Valls ha donat una masterclass en l'espai de Valncia en el recinte, cuinant un arrs de guirra i oliveres.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià