Publicado: viernes, 8 febrero 2019 11:03

El Valncia ressuscita en el Villamarín

Els de Marcelino castiguen el Betis amb un 2-2 en el 92'

MADRID, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Valncia CF va traure un empat (2-2) en el minut 92 davant el Reial Betis en l'anada de la semifinal de Copa del Rei celebrada aquest dijous en l'Estadi Benito Villamarín, el que ser seu de la final el prxim 25 de maig, un xoc d'alt ritme i intercanvi de colps en el qual els locals manaven 2-0 a 20 minuts del final, quan Cheryshev i Gameiro van ressuscitar els valencians.

Sense el glamur del Clssic, per dos equips amb vitrines, el pols entre btics i valencianistes es va confirmar com a igualat, intens i llarg. Va donar per a molt ja el primer assalt, que va tindre el Betis en la seua m per a acostar tornar a casa com a amfitrió de la final. La reacció visitant la va liderar i va culminar Gameiro amb el 2-2 en el minut 92. Els punts de Loren i Joaquín, de gol olímpic, van perdre pes de cara a la volta dins de tres setmanes a Mestalla.

L'ambient i el premi de l'eliminatria va deixar una bonica lluita des de l'inici, amb intercanvi de domini i arribades i el gol a la vora del descans de Loren. A les arribades li faltaven l'última passada i va ser el Valncia el que va avisar primer. Soler va afinar eixe últim enviament per a trobar Rodrigo, que va forar el paradó de Joel.

En el córner posterior, el meta local va tindre de nou que lluir-se en la cabotada de Mina. Sense la pilota i amb un alt ritme, al Betis li va costar recuperar el control, en un canvi inesperat de guió per la lesió als 10 minuts de Bartra i l'entrada de Javi García. La rplica va acabar arribant i, com no, la va liderar Canales.

El cervell btic, curiosament gaudint d'espais, li la va posar a Guardado i la pilota del mexic es va creuar a l'excés sense entrar en la porteria. Després, una internada de Joaquín no va trobar rematador. Amb les cartes sobre la taula, el Valncia es va tornar a despistar, en un córner en curt, amb la pilota de Canales a Sidnei en el segon pal i Loren disposat en l'rea xicoteta.

EL VALNCIA REFREDA L'EUFRIA BTICA

A pressió estava el Villamarín, per a celebrar l'avantatge abans del descans i explotar en la represa. Els de Marcelino van tornar a amenaar, especialment amb les carreres de Rodrigo, per qui va arribar de nou a porta va ser el Betis i el seu etern Joaquín. El capit btic es va tornar boig amb un gol olímpic que va confirmar el VAR, un altre córner que, amb més dolor si cap, condemnava el Valncia.

El quadre blanquinegre va moure la banqueta amb Gameiro i Kondogbia, superats pel partit per a temps de canviar el guió i amb la tornada a casa. Un gol ho canviava tot, la sentncia btica o el salvavides blanquinegre. Gameiro va entrar amb bon peu per a oferir la seua carrera i posar la passada de la mort a Cheryshev. Així es va ficar de ple en la baralla el Valncia, amb 20 minuts per davant que encara prometien.

La gasolina pareixia no donar per a molt més, menys per a Gameiro. Setién va fer debutar Jesé, sense que el Betis es bolcara, i amb una ocasió final de Mandi en córner. El Valncia no es va tornar boig després del 2-1, per es va estavellar en el travesser amb Cheryshev i va acabar traient l'empat amb Gameiro, ben assistit per Rodrigo, en el descompte.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià