Publicado 27/01/2021 18:45CET

València supera els 26 graus i frega el rècord històric del 2018 al gener

Maceters col·locats en la Plaça de l'Ajuntament de València, una obra que ha suscitat dubtes i ha portat al PP València a la contractació del "disseny tàctic" de la plaça a l'Agencia Antifrau i estudia portar-ho a Fiscalia ja que indiquen que s'adjudi
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

VALÈNCIA, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

Els termòmetres de València han arribat a marcar 26,1 graus a primera hora de la vesprada d'aquest dimecres, acostant-se així al rècord històric de la ciutat en el mes de gener que es va registrar fa només tres anys.

El 22 de gener del 2018, l'observatori de València va arribar als 26,6 graus de màxima, la temperatura més alta en el primer mes de l'any des del 1869, recorda l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) en el seu compte de Twitter.

Una altra dada destacada d'aquest dimecres són els 26 graus registrats en l'aeroport de València, a Manises, que igualen el seu màxim històric al gener des del 1966. L'observatori provincial de Castelló ha apujat fins el 25,7 graus, el tercer més alt en el primer mes de l'any igualant al del 2018.

Però el rècord del dia a la Comunitat Valenciana ho ha marcat Xàbia (Alacant) amb 26,7 graus, per davant de Castelló de la Plana (25,7) i les localitats valencianes de Miramar (25,6), Oliva (25,5) i Pego (25,4).

Completen la llista diària de màximes Benidorm (Alacant) amb 25,3 graus, Xàtiva i Sagunt (València) amb 25,1, Alacant i Elx amb 25 i Llíria (València) amb 24,9.

Aquesta calor en ple hivern es mantindrà aquest dijous i divendres en molts observatoris de la Comunitat Valenciana, acostant-se o superant els 25 graus. Es deu al vent de ponent moderat, quan l'aire arriba rescalfat i ressec al litoral després de travessar tota la Península.

2021 COMENÇA INESTABLE

AEMET destaca així la gran amplitud tèrmica amb la qual ha començat 2021: des del fred de la primera quinzena amb el temporal 'Filomena' fins a les temperatures suaus dels últims dies. Açò sí, malgrat el canvi climàtic, pronostica que seguiran produint-se períodes freds, encara que cada vegada menys freqüents i intensos.

De fet, el nombre de rècords diaris de temperatures altes és molt superior al de les baixes durant l'última dècada: entre el 2010 i 2020 va haver-hi 19 rècords de temperatures baixes per 124 de temperatures altes, quan en un clima estable haurien de ser 55-55. Açò demostra que els rècords de temperatures altes són més freqüents i que cada vegada és més rar que hi haja dies freds.

colaboracio