Valerio anuncia que les bases màximes de cotització augmentaran "una mica per sota" del 10%

Roda de premsa després del Consell de Ministres
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado 13/12/2018 12:57:23CET

MADRID, 13 Dic. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha anunciat que les bases màximes han de pujar i que ho faran "un poc per sota" del 10%, xifra propera a la que va estimar l'AIReF en l'informe que va presentar recentment al Congrés, que preveia un creixement d'entre un 10% i un 12%.

Així ho ha assenyalat la ministra durant la seua intervenció en l'acte 'El Ágora de El Economista', en què també ha deixat clar que d'ací a final d'any s'han d'adoptar mesures i s'ha d'aprovar un reial decret per a l'augment a 900 euros del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i també treballar en un reial decret llei per pujar les cotitzacions.

"La base màxima ha d'augmentar com és obvi, però encara no en tenim decidit el percentatge", ha ressaltat, després de posar l'accent en què "no pujarà un 22% com les mínimes", perquè "significaria un impacte molt important".

En aquesta línia, la titular del Ministeri també ha deixat clar que aquest augment no tindrà per què implicar una pujada de les pensions màximes. "Les pujades dels darrers anys no han implicat un augment de les pensions màximes", ha postil·lat, després d'afirmar que "li agradaria pujar totes les pensions", però al final han de quadrar els comptes.

No obstant això, en aquest sentit, ha ressaltat que si augmenta d'una manera important les bases sense pujar la pensió, el resultat "seria escandalós". "Les pensions pujaran totes, incloses les màximes", ha ressaltat. De cara a l'any vinent, totes les pensions pujaran conforme a l'IPC, segons l'acord que el Govern espanyol va tancar amb Units Podem.

A més, Valerio ha assenyalat que l'augment del SMI és "potent", però "va en línia" amb el que es va pactar en el IV Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC) acordat entre les organitzacions sindicals i empresarials el passat mes de juliol.

Segons la ministra, s'està treballant amb els interlocutors socials perquè la pujada del salari mínim no tinga un impacte tan important per al col·lectiu dels autònoms. En aquesta línia, ha assenyalat que el reial decret per a l'augment de la cotització dels treballadors per compte propi arribarà abans de finals d'any. Respecte a l'ajustament de la cotització dels autònoms als ingressos reals, la ministra ha destacat que això "no estarà l'1 de gener".

colaboracio