Publicado 27/10/2021 17:35CET

Vodafone i els sindicats ratifiquen l'acord de l'ERO

Archivo - Arxiu - Seu de Vodafone a Madrid
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

   MADRID, 27 oct. (EUROPA PRESS) -

   La plantilla de Vodafone ha donat el sí a l'última oferta presentada per l'empresa, que redueix l'afecció de l'ERO a 442 eixides, el 10% de la plantilla, després d'una ronda de consultes realitzada pels sindicats i la votació dels seus afiliats, amb el que l'expedient s'ha firmat aquest dimecres, segons han confirmat fonts sindicals a Europa Press.

   Vodafone va traslladar una oferta final dilluns passat en el qual reduïa l'afecció fins a un 15% des de la proposta inicial, equiparava les condicions a les de l'ERO de 2019 i concedia la voluntarietat.

   Així, la indemnització general serà de 50 dies per any treballat amb un màxim de 33 mensualitats i un bonus lineal de 6.000 euros per als treballadors que cobren menys de 30.000 euros bruts.

   Els més de 200 treballadors de les botigues pròpies de Vodafone podran triar entre passar a una distribuïdora externa o acollir-se a aquestes indemnitzacions.

   Dins del pla, es contemplen també prejubilacions para tots aquells treballadors amb 55 anys o més a 31 de desembre de 2022.

   Aquest rebran un pagament del 85% del salari fix més un 50% del salari variable teòric net per un període d'entre cinc i set anys en funció de l'edat, una revaloració de l'1% i un conveni especial amb la Seguretat Social.

   El període d'adscripció començarà el 15 de novembre i s'estendrà fins al dia 31 de desembre de 2022, quan finalitze el termini de prejubilacions.

   L'empresa concentrarà les eixides entre el 30 de novembre i el 31 de gener del pròxim any, excepte per als prejubilats que encara no hagen complit l'edat mínima per a acollir-se, que tindran marge fins a finals de 2022.

colaboracio