Publicado 17/09/2021 10:39CET

El volcà Popocatépelt emet una columna de fum i cendra d'uns 2.500 metres d'altura

Archivo - Arxiu - Columna de fum i cendres emesa en 2019 pel volcà Popocatépetl, situat a Mèxic
Rigoberto Aguilar/NOTIMEX/dpa - Archivo

   MADRID, 17 set. (EUROPA PRESS) -

   El volcà Popocatépetl ha registrat aquest divendres a primera hora una explosió que ha generat una columna de fum i cendra d'uns 2.500 metres d'altura, segons ha confirmat Protecció Civil Mèxic a través del seu compte en la xarxa social Twitter.

   "A les 00:42 hores (hora local), s'ha detectat una explosió que ha generat una columna de vapor, gasos i baix contingut de cendra amb 2.500 metres d'altura", ha assenyalat l'organisme, que ha agregat que "s'han observat fragments incandescents sobre els vessants del volcà".

   Així mateix, ha detallat que "l'emissió es dispersa cap a l'oest" i ha demanat a la població que no s'acoste als voltants del volcà a causa del risc existent. En aquest sentit, ha recalcat que el semàfor d'alerta queda situat en 'groc fase dos'.

   El volcà, el segon més alt en el país nord-americà amb prop de 5.400 metres d'altitud sobre el nivell del mar, es troba situat al centre de Mèxic, a uns 70 quilòmetres al sud-est de la capital, Ciutat de Mèxic. Durant els últims anys ha registrat diversos episodis d'activitat.

colaboracio