Willy Toledo anirà a juí per un delicte d'ofensa als sentiments religiosos

Publicado 18/12/2018 18:33:24CET

MADRID, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció número 11 de Madrid ha emès una interlocutòria en la qual dicta l'obertura de juí oral contra l'actor Willy Toledo per un delicte contra la llibertat de consciència i d'ofensa als sentiments religiosos i per un delicte d'obstrucció a la Justícia. De moment, no hi ha data per a la vista.

A més, l'actor haurà de pagar 500 euros de fiança per danys i perjuís, segons precisa el Jutjat en la interlocutòria, a la qual ha tingut accés Europa Press. De moment, es manté la llibertat provisional per a l'acusat.

L'associació Abogados Cristianos va interposar una denúncia contra l'actor per uns missatges publicats en el seu perfil de la xarxa social Facebook en 2015 i 2017 en els quals insultava Déu i la Verge.

Durant la fase d'instrucció, Willy Toledo va ser cridat a declarar en tres ocasions. Després de no acudir a les dos primeres citacions per considerar que no havia comès "delicte algun" sinó que havia "exercit la seua llibertat d'expressió", el passat 12 de setembre va ser detingut per la Policia per a assegurar la seua compareixença en els Jutjats.

El titular del jutjat número 11 de Madrid va concloure en la seua interlocutòria, feta pública el 26 de setembre, que els fets objecte d'instrucció podrien ser "constitutius d'un delicte contra els sentiments religiosos", fent al·lusió a l'article 525 del Codi Penal.

L'advocat de Willy Toledo, Endika Zulueta, ha indicat en declaracions a Europa Press que "es tracta d'un juí polític". "Aquest enjudiciament mostra que en aquest país tenim un Codi Penal que facilita que determinades persones puguen asseure's en el banc dels acusats simplement per escriure que es caga en Déu i en la verge del Pilar en els seus perfils socials en un context de crítica política a determinades resolucions judicials i institucions polítiques".

Per la seua banda, la presidenta d'Abogados Cristianos, Polonia Castellanos, ha recordat que "en 22 dels 28 països de la Unió Europea condemnen el delicte contra els sentiments religiosos" i ha afegit que l'actor "ha anat empitjorant aquesta situació en cadascuna de les seues intervencions públiques".

colaboracio