La Xina farà una inspecció "integral" dels llibres de text escolars per eliminar contingut estranger

Un grup de xiquetes juga en un col·legi de la Xina
CHINA DAILY CHINA DAILY INFORMATION CORP - CDIC/RE
Publicado 20/9/2018 17:49:28CET

PEQUÍN, 20 Sep. (Reuters/EP) -

El Ministeri d'Educació de la Xina ha llançat una inspecció "integral" de llibres de text escolars per eliminar el contingut estranger, segons ha informat aquest dimecres l'agència estatal Xinhua, en un esforç per combatre la influència occidental a les escoles de la Xina.

El president xinès, Xi Jinging, ha supervisat un impuls per reafirmar el Partit Comunista en el poder, la seua ideologia i la seua història com a pedra angular de l'educació, així com per promoure el patriotisme en lloc de les idees que el partit considera occidentals.

La inspecció del Ministeri d'Educació de la Xina, que s'estendrà fins al 15 d'octubre, "corregirà i eliminarà" els cursos estrangers il·legals utilitzats en lloc dels materials aprovats per l'estat en el període d'educació obligatòria de nou anys a la Xina.

"Recentment, es va descobrir que algunes companyies que escriuen i publiquen llibres de text han alterat el contingut de certs llibres de text sense permís, i certes escoles estan utilitzant els seus propis llibres de text en lloc dels llibres de text nacionals", ha afirmat l'oficina de materials d'ensenyament del Ministeri.

El Ministeri continuarà fent controls de seguiment i inspeccions aleatòries i qualsevol cas greu d'escoles que encara es trobe usant contingut no aprovat podria ser responsabilitzat per llei, segons Xinhua.

El Govern xinès ha intensificat la supervisió de l'educació amb noves regulacions que guien el contingut dels llibres de text i l'educació privada.

Xi ha demanat una major "orientació ideològica" a les universitats xineses i ha llançat esforços per reviure les classes d'ideologia obligatòria que ensenyen sobre el marxisme, el pensament de Mao Zedong i la pròpia ideologia de Xi.

Contador
colaboracio