Publicado 17/01/2022 17:40

La Xina no vendrà el públic entrades per als Jocs Olímpics d'hivern per la pandèmia

Estructura pels Jocs Olímpics d'hivern a Pequín
FENG JUN/SIPA ASIA / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

   MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

   Els organitzadors dels Jocs Olímpics d'hivern que acollirà Pequín al febrer no posaran entrades a la disposició del públic per la "complicada" situació relativa a la pandèmia de COVID-19, després que aquest cap de setmana la capital xinesa haja confirmat els seus primers casos de la variant ómicron del coronavirus.

   El comité organitzador es limitarà a repartir entrada entre autoritats, tenint en compte a més que els assistents a les competicions hauran de respectar unes estrictes mesures de seguretat, tant abans com després de les cites esportives, segons l'agència de notícies DPA.

   Pequín segueix així el camí de Tòquio, que ja va restringir les visites d'espectadors internacionals per als Jocs Olímpics d'estiu. A més, en aquest cas s'ha establit una estricta bambolla perquè els esportistes internacionals no entren en cap moment en contacte amb la població local i siguen sotmesos a PCR diàries.

   La Xina ha mantingut una política de zero casos enfront del virus, la qual cosa s'ha traduït en mesures radicals a la mínima aparició d'un brot, però açò no ha evitat que s'hagen detectat casos comunitaris d'ómicron en almenys una cinquena part de les províncies. Els Jocs Olímpics i l'Any Nou xinés, que coincideixen al febrer, fan témer un repunt.

   El Ministeri de Sanitat ha notificat en les últimes 24 hores altres 163 contagis comunitaris, segons la premsa oficial. La ciutat de Tianjin, al nord, és un dels principals epicentres actualment, la qual cosa preocupa no només des de l'àmbit sanitari sinó també des de l'econòmic, ja que és un punt de pas clau de subministraments.