Publicado 01/07/2022 14:12

Yolanda Díaz avança en el seu nou projecte i 'Sumar' ja compta amb logo, compte de Twitter i lema: "Escoltar i dialogar"

Imatge del logo i un dels lemes de 'Sumar', l'associació que articular el nou projecte que impulsa la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz.
TWITTER 'SUMAR'

   L'acte de presentació del procés d'escolta serà en Matadero Madrid

   MADRID, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, continua donant passos per a constuir el seu nou projecte, que ja compta amb un logo específic de la plataforma 'Sumar', que consisteix precisament en el signe matemàtic de la suma, i diferents lemes de la primera fase de consulta amb la societat, com 'Dialogar', 'Escoltar' o 'Modernitzar'.

   Així ho ha desvetlat la pròpia Díaz en xarxes socials per a destacar que és "un dia emocionant" perquè 'Sumar' comença "el seu camí" i divendres que ve 8 de juliol obrirà el procés d'escolta amb la societat amb un acte públic a l'espai cultural 'Matadero' de Madrid.

   A més del logo l'associació 'Sumar' també compta amb un compte oficial en Twitter i proclama que aspira a "construir junts" "el futur" que volen per a Espanya.

   A més, inclouen un vídeo amb imatges de la titular de Treball i altres lemes del procés, que evoquen a la necessitat de modernitzar el país, augmentar la cura i la protecció de les persones, l'unitat i la il·lusió d'un projecte comú i aprofundir en llibertats i drets.

PROCÉS D'ESCOLTA DE 6 MESOS I DESPRÉS DECIDIR SI ÉS CANDIDATA

   Aquest acte de llançament de 'Sumar' coincideix amb la celebració de l'Orgull LGTBi, i amb el qual Díaz vol recaptar la propostes d'experts i col·lectius per a aquest nou projecte progressista, amb un horitzó per a la pròxima dècada.

   D'aquesta manera, ha posat èmfasi en què el protagonisme ha de recaure en la societat i que els partits, encara que són imprescindibles, han de tindre un rol secundari.

   Així, Díaz desplegarà a partir del 8 de juliol una gira amb la qual pretén recórrer "tota Espanya" amb trobades amb experts sectorials, col·lectius i altres estaments del país, en entendre que és la millor forma d'acabar amb la desafecció de la política que detecta en els sondejos.

   'Sumar' aposta en els seus estatuts per "fomentar i enfortir" la participació en política de la societat civil per a "millorar la qualitat democràtica i el desenvolupa humà". A més, pretén promoure, entre les seues finalitats, "el compromís democràtic i la participació de la ciutadania en la vida pública", a més de "contribuir al desenvolupament del pensament crític".

   Aquesta fase de la consulta amb la societat civil durarà aproximadament sis mesos i la pròpia Díaz va desgranar que, una vegada concloga, prendrà una decisió sobre si serà candidata a les pròximes eleccions generals, alguna cosa que es farà de forma col·lectiva i en tot cas mitjançant un procés de primàries.

   La vicepresidenta també ha recalcat que el projecte té vocació transversal i no es limita a l'esquerra del PSOE, un espai que va arribar a definir com a "xicotet" i "marginal".

colaboracio