1 de abril de 2020
 
Publicado 26/3/2020 18:22:48 +01:00CET

YouTube retira vídeos amb "tractaments no científics" pel coronavirus alertats pel CAC

Captura d'un dels vídeos denunciats pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya
CAC

El regulador català diu que s'han retirat 14 dels 16 que havia demanat

BARCELONA, 26 Mar. (EUROPA PRESS) -

YouTube ha revisat i retirat els vídeos que promocionaven "tractaments no científics" per guarir el coronavirus i que sumaven 340.000 visualitzacions a la plataforma, arran de la petició realitzada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

Fonts de Google han assegurat a Europa Press que els vídeos reclamats han sigut retirats de la plataforma entre la tarda del dimecres i aquest dijous.

Fonts del CAC han assegurat que s'han retirat 14 dels 16 vídeos que havia reclamat, i el seu president, Roger Loppacher, ha assegurat a Europa Press que celebra que s'hagen retirat, però ha reclamat "la retirada immediata dels videos que encara no han estat suprimits".

"Des del CAC continuarem monitoritzant les diferents plataformes per detectar desinformació o continguts perjudicials", ha subratllat.

Segons va advertir el CAC, els vídeos alertats "presenten suposats investigadors que asseguren haver trobat un remei a la malaltia i que atribueixen la falta de reconeixement de les autoritats sanitàries als interessos de la indústria farmacèutica"

Entre les substàncies que els suposats experts oferien com a efectives per guarir el Covid-19 està el clorit de sodi o el diòxid de clor, que caldria ingerir o aspirar; una solució sense cap base científica, segons membres del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) consultats pel CAC.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  El DAO de la Policía da positivo en Covid-19, como antes el de la Guardia Civil y Fernando Simón

 2. 2

  Aprobado un subsidio de 439 euros para temporales que queden en paro durante el estado de alarma

 3. 3

  ¿A qué hora se estrena la 4ª temporada de La casa de papel en Netflix?

 4. 4

  Einstein tenía razón sobre la luz, incluso a las más altas energías

 5. 5

  Trece comunidades autónomas deciden aplazar a 2021 las oposiciones docentes previstas este año