Zapatero confia que hi haurà "un punt de trobada" amb Podem sobre el govern de cooperació

Publicado 26/6/2019 16:42:18CET
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 26 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero s'ha mostrat aquest dimecres confiat que el PSOE i Unides Podem aconseguiran arribar a "un punt de trobada" per a un Govern de cooperació, més enllà de posar-se d'acord en la denominació d'eixe Executiu.

En declaracions als periodistes abans de participar en un fòrum organitzat per la Fundació Concòrdia i la Cambra de comerç americana, Zapatero ha expressat el seu desig que Sánchez aconseguisca ser investit president per a açò, ha dit, "segur que està fent tot el possible".

Però ha constatat que les negociacions "sempre són difícils" i que "fins als últims minuts" segurament no se sabrà "com se substancia" la investidura, que confia que Sánchez aconseguirà traure endavant, "igual que va traure endavant la moció de censura i va guanyar les eleccions". "Tots els antecedents avalen eixa possibilitat", ha reblat.

TOTS HAN DE SER "RESPONSABLES"

En aquest punt, ha cridat la responsabilitat" de totes les forces polítiques sobretot tenint en compte que "el mandat popular és clar" i sense oblidar les repeticions d'eleccions i les investidures "complicades" que s'han viscut en els últims anys. "Jo crec que els ciutadans desitjarien veure les forces que no van a governar tindre una actitud positiva", ha abundat.

Preguntat sobre si es creu Sánchez ha assegurat al líder de Podem, Pablo Iglesias, que preferia pactar amb la dreta en la seua reunió d'aquest dimarts, Zapatero ha respost que desconeix el què va dir el president i que, no obstant açò, no li agrada opinar "d'allò que diuen uns altres, però molt menys d'allò que diuen que diuen uns altres". En tot cas, ha reiterat que Sánchez estarà estudiant "totes les possibilitats".

Sobre si creu que Podem hauria de rebaixar el seu nivell d'exigència, Zapatero ha assenyalat que no li agrada donar "consells no demanats" i que la formació morada és prou madura com per a reflexionar sobre el que han de fer.

No obstant açò, l'expresident creu que hi haurà "un punt de trobada sobre el Govern de cooperació" més enllà de la denominació d'eixe Executiu entre el PSOE i Unides Podem. "Jo desige que es promoga eixe acord", ha dit.

Contador
colaboracio