22-M.- La coordinadora d'ONG demana als ciutadans de les Balears que elegeixin un govern coherent, solidari i implicat

Actualizado: jueves, 5 mayo 2011 14:35

PALMA DE MALLORCA, 5 May. (EUROPA PRESS) -

La Coordinadora d'Organitzacions No Governamentals de Cooperació al Desenvolupament de les Balears (Congdib) ha demanat als ciutadans de la comunitat que, durant les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, elegeixin a un govern amb deu qualitats que considera necessàries com són la coherència, la solidaritat i la implicació.

Amb motiu de la campanya 'Elegeix les persones primer, la crisi no és excusa' que la Coordinadora està portant a terme aquest dijous a nivell estatal, el president de la Congdib, Mariano de la Rocha, ha remarcat en un comunicat la necessitat que la població valori aquestes qualitats en els comicis del 22 de maig ja que l'actual situació de crisis "està suposant la ruptura dels compromisos polítics adquirits en matèria de cooperació al desenvolupament", ha lamentat.

Així, advoca perquè el pròxim executiu s'impliqui amb les persones més empobrides i vulnerables, tant de les illes com d'altres països i perquè estigui implicat en l'eradicació de la pobresa extrema fins al 2015 i orient tota l'acció de govern cap a aquest objectiu.

D'altra banda, demana que l'administració tingui com un principi orientador de la seva acció la solidaritat, la justícia social, les polítiques actives per a un desenvolupament sostenible i la defensa dels drets humans.

A més, ha d'estar compromès i invertir en les persones més empobrides i vulnerables, sense retallar la despesa social i buscant noves fonts d'ingressos. En aquest sentit, deu "assumir" que ha de dedicar el 0,7 del seu pressupost consolidat a Ajuda al Desenvolupament en 2015.

El Govern desitjat també hauria de ser "dialogant" i buscar arribar al major consens en la lluita contra la pobresa, mantenint-la anés del debat partidista, a través del compliment del Pacte contra la Pobresa.

Segons la coordinadora d'ONG de Cooperació al Desenvolupament, apunten que ha de ser també defensor de les organitzacions socials com un actor clau a l'exercici democràtic, ja que aquestes, segons remarca, són les més pròximes a la ciutadania.

Alhora, creuen necessari que sigui conscienciat, participatiu i transparent de manera que rendeixi comptes a la població, fent pública l'execució pressupostària i la memòria anual. A més, ha d'impulsar l'Educació per al Desenvolupament i la Sensibilització, com una eina imprescindible en la generació de pensament crític i en la lluita contra la pobresa.

També, ha de participar en la construcció de les polítiques públiques, ser obert al treball conjunt amb la societat civil, prioritzar la creació, i, en el seu cas, la consolidació d'òrgans de participació amb caràcter preceptiu.

Finalment, ha de ser eficaç en la gestió mitjançant mesures suficients per arribar a l'impacte més positiu en la vida de les persones més empobrides i vulnerables.