70 nens d'Educació primària es comprometen al Parlament a ajudar els més necessitats

Actualizado: miércoles, 4 marzo 2009 16:52

PALMA DE MALLORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

Un total de 70 alumnes d'educació primària procedents dels col·legis Son Pisá, Galatzó i San José de la Montaña, de la capital balear, van participar avui en un ple al Parlament de les Illes Balears en què després d'escoltar les propostes presentades pels portaveus de cada centre, van decidir comprometre's a ajudar les persones més necessitades com són els discapacitats, persones amb pocs recursos econòmics, immigrants i els nens apadrinats, entre d'altres col·lectius.

Així ho ha expressat la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, una vegada fet el recompte dels vots que, un a un, els participants en aquest especial ple, organitzat per Aldees Infantils sota el lema 'Diputats per un dia', han estat dipositant en una urna, com les seves primeres Eleccions. Un ple que ja s'ha realitzat en diferents parlaments de les Comunitats Autònomes espanyoles, amb l'objectiu de conscienciar a aquests escolars, en representació de tots els de les seves respectives autonomies, sobre els valors necessaris per a la vida, com són la il·lusió, la col·laboració i el progrés.

En aquest sentit, els tres centres van haver d'elaborar una redacció en la qual expressessin què signifiquen per a ells, en la seva vida diària, aquests valors i perquè són tan importants per al futur, així com la necessitat d'una major implicació per part dels ciutadans de l'arxipèlag.

Per aquesta raó, la primera 'diputada' a intervenir ha estat la representant del Col·legi Públic Son Pisá, Marina Estrella, qui va incidir, davant la mirada de la resta de parlamentaris, tot i que fora per un dia, i els membres de la Mesa de la Cambra autonòmica, en la "importància d'estar sempre il·lusionats amb tot", saber col·laborar els uns amb els altres i valorar el treball d'equip com "una força per tirar endavant", i ha assenyalat el progrés com eina per "fer-nos millors persones, a través de la millora de les nostres accions".

Per la seva banda, en representació del centre San José de la Montaña la 'diputada' Marina González ha assenyalat que el "necessari" per afrontar el futur "de la millor forma possible" és acceptar les coses tal com són, ajudar a les persones que més ho necessiten, així com una "important i necessària conscienciació social" del necessitat de reciclar, ja que "el món sembla que en qualsevol moment va a explotar i tot això és culpa nostra".

Alhora, el tercer 'diputat' que va pujar a la tribuna en nom del centre públic Galatzó, Jack Rhode, va incidir en la necessitat de "tenir confiança", no només en un mateix, sinó també "en els altres i en el món". Tot i això, va fer especial èmfasi que ajudar als altres, usar les noves tecnologies "de manera beneficiosa per a la salut", i fer les tasques encomanades "amb alegria i responsabilitat", són aspectes que "no deuen oblidar-se", doncs sentin les bases per a un futur.

ELS POLÍTICS PRENEN NOTA

En declaracions posteriors a Europa Press, la consellera d'Educació i Cultura, Bárbara Galmés, ha assegurat que es tracta d'una "molt bona iniciativa", ja que permet conèixer "i acostar-se més" a l'opinió que els escolars tenen sobre els diferents temes d'actualitat, pel que ha afirmat que és "primordial" mai no oblidar la seva opinió, ja que representen el futur d'aquesta societat.

Per la seva banda, la presidenta del Parlament dels Illes Balears va posar èmfasi que hi ha "moltes coses per aprendre dels escolars" ja que diuen "realment el que pensen", a causa que creixen amb uns valors "que altres no han tingut la sort de conviure amb ells". Així, va puntualitzar que amb aquesta iniciativa es demostra que la gent jove "creix amb valors molt positius", conscients de les realitats socials i de la necessitat de fer coses per tenir un "futur millor".