AMP.-El Parlament elegeix per majoria i amb els vots en blanc del PP a Pere Terrassa com nou director general d'IB3

Actualizado: martes, 27 julio 2010 20:12

El Bloc espera que abans que finalitzi aquesta legislatura es pugui posar en marxa el procés d'internalització dels informatius


PALMA DE MALLORCA, 27 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha elegit en ple extraordinari i per majoria simple a Pere Terrassa com nou director de la Radiotelevisón autonòmica IB3, amb 28 vots a favor i 27 vots en blanc del PP.

La votació del nou director de l'Ens ha estat secreta, i ha comptat amb els suports dels parlamentaris del PSOE, Bloc, UM i Exc. El PP, si bé ha anunciat que s'abstindria en la votació, ha votat en blanc, ja que d'una altra manera havia de presentar un candidat alternatiu que no tenia. En total, s'han emès 55 sufragis.

El Consell de Govern va aprovar divendres passat el Projecte de Llei de l'ens Públic de Radiotelevisió de les Balears, donant compliment, així, a l'article de l'Estatut que estableix que una llei del Parlament ha de regular IB3, normativa que té entre les seves principals característiques que el director general serà escollit per la Cambra balear per una majoria de dos terços (majoria qualificada) i per un període de sis anys, entre els nou membres que conformen el Consell de Direcció.

Així, una vegada aprovada la llei se sotmetrà un altre cop a votació l'elecció del director d'IB3, que en aquesta ocasió haurà de ser elegit per dos terços de la Cambra.

Després de l'elecció de Terrassa, el portaveu del PP al Parlament, Antoni Pastor, ha considerat que el perfil del nou director de l'ens públic és "adequat", raó per la qual no s'ha posat que aquesta persona dirigeixi IB3, tenint en compte, a més, que la situació econòmica d'aquest mitjà de comunicació és "prou delicada com per intentar politizar-lo encara més".

Així, Pastor ha dit que Terrassa té el suport del PP perquè present el seu programa, respecte al que vol fer en IB3, si bé li ha advertit que la seva formació estarà "vigilant" per veure si es compleixen les expectatives que té posades en el nou director de l'ens.

D'altra banda, el portaveu popular ha demanat al nou director que IB3 sigui un mitjà de comunicació "plural i no partidista" i ha recalcat que el PP "no ha entrat en el joc de subhasta i de demanar càrrecs" a l'ens públic, sinó que com pretén d'únic és que la ràdio i televisió públiques de les Balears "funcionin".

"ES GARANTEIX MOLT MÉS LA INDEPENDÈNCIA"

Per la seva banda, el portaveu del PSIB al Parlament, Antoni Diéguez, ha remarcat que amb l'elecció de Terrassa es garanteix "molt més encara la independència de la televisió pública de les Balears", pel que ha esperat que, a partir d'ara, "tot el món entengui que és un mitjà de comunicació de tots i no de ningú".

Diéguez ha ressaltat que s'ha complert el que ha dit fa set o vuit mesos, quan ha assegurat que un dels objectius del seu partit era que hagués un nou director d'IB3 per a l'últim període de legislatura, per la qual cosa "no passarà com en altres legislatures, ja que l'ens autonòmic quedarà fora del debat electoral".

El portaveu d'UM, Josep Melià, ha asseverat que Terrassa suposa la "continuïtat" del treball "d'èxit" que ha fet fins ara l'equip de direcció d'IB3 del qual formava part. Així, ha considerat "positiva" la gestió feta per l'equip liderat per Antoni Martorell "no només perquè ha normalitzat totalment el tema de la nostra llengua, sinó perquè ofereix un producte de més proximitat, i alhora s'ha dinamitzat més la indústria audiovisual de les Balears".

Finalment, el portaveu del Bloc, Biel Barceló, ha destacat que la importància de l'elecció del nou director d'IB3 és que "no hi ha hagut quotes de partits", alguna cosa que, segons ha assenyalat, era un objectiu que la seva formació tenia "molt clar des que es va crear la televisió autonòmica".

A més, ha recordat la voluntat del Govern d'aprovar al Parlament la Llei de Ràdio i Televisió Autonòmica, mitjançant la qual, l'elecció del director d'IB3 requerirà una majoria qualificada de la Cambra (dos terços).

D'altra banda, ha confiat que durant aquesta legislatura, es pugui posar en marxa el procés d'internalització dels serveis informatius de la ràdio i televisió públiques, si bé ha precisat que no és un procés "breu", perquè "cal treure un catàleg de les places i, després, fer unes proves, el que comportarà una sèrie de mesos".

Barceló ha apuntat que la internalització del "gruix dels informatius" cal portar a terme d'acord amb una auditoria, que, segons ha revelat, està "gairebé acabada". Tot i això, ha recordat que en la redacció de l'esmentada Llei "no ha quedat exclosa la possibilitat que una part dels serveis de la ràdio i televisió autonòmica siguin externalitzats", alguna cosa al que "no s'ha posat mai el Bloc". Tot i això, ha estimat que aquest article es deu "concretar encara millor" durant la tramitació parlamentària de la normativa.