AMPL.- El centre Riskal tanca les portes per sorpresa després un any de funcionament

Actualizado: lunes, 8 febrero 2010 20:44

La propietat confirma la clausura i un "número important" d'acomiadaments entre els al voltant de 30 treballadors


PALMA DE MALLORCA, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

El centre de cultura, oci, gastronomia i esdeveniments Riskal de Palma de Mallorca, ha tancat avui les portes de manera totalment sorprenent per als treballadors, després de poc més un any de funcionament, ja que ha estat inaugurat el desembre del 2008, segons ha confirmat a Europa Press el propietari del mateix, Joan Gelabert Martínez, qui va atribuir la situació a la conjuntura econòmica actual, i ha dit que s'ha produït un "número important" d'acomiadaments entre els al voltant de 30 treballadors en plantilla, que fa uns mesos assolia el centenar.

Concretament, aquest matí Gelabert va decretar el tancament de Riskal, que ocupa un solar de 2.700 metres quadrats ubicat als afores del nucli urbà de la capital balear, a la carretera que comunica amb la barriada d'Establiments, mentre que el web site està despenjat d'internet i els telèfons de reserves romanen inactius. Respecte a si el tancament és definitiu, es va limitar a assenyalar que "en aquest moment no s'ho puc dir", així com que analitza la "viabilitat" de destinar la instal·lació a altres negocis.

L'empresari també va aclarir que la clausura s'ha produït a les 11.30 hores d'avui, i que "fins ara no s'ha presentat cap expedient de regulació d'ocupació (ERO) o concurs de creditors", tot i que tampoc ha descartat arribar a fer-ho si s'arribés a donar el cas. i , paral·lelament, avui han estat "suspeses totes les ordres de publicitat" a diferents mitjans, segons van confirmar altres fonts, el que contrasta amb la intensa promoció desplegada per Riskal a l'últim any.

Al migdia d'avui, la totalitat del centre es trobava clausurat, amb l'excepció de l'oficina de recepció. Ubicada en una local al costat de la porta principal, que roman tancada. Igual que els quatre restaurants i dues cafeteries obertes al públic de dilluns a dissabte. Al que encara cap sumar una discoteca, un club de jazz, una llibreria, un total de vuit salons, tres espais multifuncionals exteriors i un pàrquing subterrani amb 500 places.

Un ràpid cop d'ull a l'exterior de l'edifici és suficient per comprovar que tots els accessos a Riskal es troben vedats, que el restaurant 'Sa Pèrgola', que és l'únic que té sortida directa al carrer, exhibeix dos cartells improvisats en els que es pot llegir 'Tancat', i que el voluminós aparcament està doblement clausurat, mitjançant les portes metàl·liques instal·lades d'obra, i mitjançant tanques de plàstic situades al principi de la rampa.

En la mateixa línia, cap dels accessos a les sales d'esdeveniments --que es troben en el primer pis-- és obert i, amb l'excepció d'algun focus halògens en els restaurants i cafeteries, tampoc està il·luminat un centre que té una superfície total construïda de 26.000 metres quadrats, en els que se situen dos edificis dotats amb les tecnologies més avançades, així com altres 4.000 metres quadrats destinats a jardins.

50 MILIONS D'EUROS INVERTITS

Cal assenyalar que el complex Riskal és una iniciativa del qual Gelabert va desenvolupar durant una dècada abans d'aconseguir obrir el centre, que va suposar una inversió superior als 50 milions d'euros i que, com a mínim segons es va comentar el desembre del 2008 durant la seva inauguració, preveia obrir els 365 dies de l'any i crear al voltant de 200 llocs de treball. Tot això tot i que la posada en marxa del projecte coincidia amb el començament de la crisi.

En el curt període de temps que ha estat obert, Riskal ha estat escenari de reunions tan importants com la Taula de Seguiment de l'Economia Balear, que se celebrava allà de manera habitual, del congrés del sindicat UGT i de subhastes d'obres d'artistes tan universals com Pablo Picasso, Joan Miró, Antoni Tàpies o Ricardo Anckermann. En general, la seva oferta anava destinada a residents i turistes amb alt poder adquisitiu.