El Consell de Mallorca premia set projectes que fomenten el fàcil accés a tots els col·lectius a la informació

Actualizado: lunes, 18 enero 2010 17:25

PALMA DE MALLORCA, 18 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca ha atorgat un any més els premis d'accessibilitat, uns guardons creats amb la finalitat de sensibilitzar a la ciutadania de la importància de fer de Mallorca una illa completament accessible.

La Institució insular pretén fomentar la idea que l'accessibilitat és una qüestió que afecta i beneficia a tota la població i no només a determinats col·lectius.

Així, la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, va presidir avui l'acte de lliurament de premis al teatre Principal de Palma, acompanyada pel conseller insular de Benestar Social i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Jaume Garau, i el representant de la Taula per a l'Accessibilitat, Rafael Wincklemann.

En la seva intervenció, Armengol ha destacat que des del Consell es treballa "per fer de Mallorca un lloc on la igualtat de drets i condicions no sigui una assignatura pendent, sinó una realitat". A més, va felicitar als guardonats per tenir com a prioritat l'accessibilitat en "un any marcat per la crisi" i va donar l'enhorabona a la Taula per a l'Accessibilitat pels seus deu anys de funcionament, treballant per "assessorar, conscienciar i fomentar l'aplicació de l'accessibilitat universal en qualsevol espai i garantir el dret de tota persona a accedir".

Per part seva el president de l'IMAS ha manifestat que la institució persegueix "augmentar la sensibilitat social cap al necessitat de disposar d'entorns en els quals les persones amb dificultats es puguin desenvolupar sense problemes" i alhora ha recordat la necessitat "d'unificar esforços i recolzar les actuacions encertades que faciliten l'accessibilitat".

Aquests premis que atorga anualment el Consell de Mallorca a través de l'IMAS, a proposta de la Taula per a l'Accessibilitat de la qual forma part, suposen un reconeixement a les obres, espais o actuacions que han destacat per haver assumit un disseny arquitectònic o urbanístic pensant en les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda o amb dificultats de comunicació.

En aquest sentit, es guardonen entitats, institucions o empreses que han anat més enllà de la normativa i han aplicat els criteris de l'accessibilitat universal a les seves obres a partir de solucions arquitectòniques imaginatives, còmodes i de qualitat, o bé han posat en marxa serveis en els quals el de les noves tecnologies contribueixen a superar les barreres de la comunicació; així com també a aquelles que han invertit en investigació per aconseguir un món més accessible a tot el món.