Dols assegura que la integració al SIP Mare Nostrum no tindrà "un impacte significatiu" en l'actual xarxa d'oficines

Actualizado: lunes, 13 septiembre 2010 19:35

MENORCA, 13 Sep. (EUROPA PRESS) -

El director general de la Caixa de Balears Sa Nostra, Pau Dols, ha afirmat aquest dilluns que la unió de l'entitat en el Sistema Integrat de Protecció (SIP) Mare Nostrum -format per Sa Nostra, Caixa Granada, Caixa Múrcia i Caixa Penedès-, no tindrà "un impacte significatiu" a la xarxa d'oficines que la Caixa balear té a l'arxipèlag, ja que "existeix molt poca duplicitat" de les mateixes amb les de la resta d'entitats que formen el SIP.

Les altres caixes a penes tenen oficines a les Illes, ha assenyalat Dols, qui ha afegit que sí es portarà a terme un reajustament de la plantilla del grup mitjançant un programa de prejubilacions que afectarà, segons l'acord tancat amb els sindicats i fet públic fa poc, a 1.049 treballadors de tot el SIP.

Dols ha realitzat aquestes manifestacions durant la presentació de l'Informe Econòmic i Social de les Illes Balears del 2009, que elabora anualment el Centre de Recerca Econòmica (CRE) de Sa Nostra i analitza la conjuntura de la Comunitat balear.

El directiu de Sa Nostra ha assegurat que el sector financer està "sobredimensionat", entre un 20 i un 30% segons el Banc d'Espanya, i que cal un procés de concentració que significarà la reducció, entre un 10 i un 30%, del nombre d'oficines existents. Dols ha assenyalat que "el sector financer no és aliè a la crisi, també necessita reformes" tot i que ha subratllat el paper de les caixes d'estalvis com "motor del creixement".

Els efectes de la crisi en les entitats han estat, segons Dols, un menor nivell d'activitat, una retallada dels marges i un significatiu augment de la morositat.

Tot això "ha posat de manifest la necessitat d'una major flexibilitat perquè el sector pugui ajustar els seus costos operatius", ha declarat el director general de Sa Nostra. Aquest procés de reforma ha començat amb "la reducció del nombre d'entitats" i amb la posada en funcionament dels sistemes integrats de protecció aprovats el 2008, un model que encara presenta "serrells" per resoldre, ha asseverat Dols, perquè "no desvirtuïn la naturalesa jurídica de les caixes".

L'entitat Sa Nostra es troba en ple procés de creació del SIP Mare Nostrum, una integració que segons Dols, reforçarà la seva estructura financera i farà possible oferir nous productes. La Caixa balear entra a formar part del SIP amb un 14% del grup, tot i que segons ha recordat Dols, existeix un acord de revisió de l' esmentada participació a cinc anys vista.