Dos de cada deu persones residents a Maó són estrangeres

Actualizado: lunes, 22 marzo 2010 15:00

MENORCA, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

Dos de cada deu persones residents a Maó són estrangeres, segons revela un estudi fet per l'Ajuntament amb l'objectiu d'elaborar el primer pla de convivència municipal de la ciutat. Concretament, de les 30.411 persones empadronades a la ciutat, 5.648 eren immigrants, segons dades del padró del 2009.

Segons l'estudi, l'evolució de la població de Maó destaca especialment per tenir una proporció de ciutadans de procedència extracomunitària "molt superior" a la qual es presenta en el conjunt de Menorca, Balears i Espanya. Així, les persones d'origen no comunitari representen el 75,6% del total d'immigrants que van arribar l'any passat a Maó, mentre que els d'origen comunitari són el 24,2%.

Alhora, s'ha detectat un lleuger descens del pes relatiu que ocupen les persones procedents d'Europa i Àfrica sobre el total de la població, mentre que la població procedent d'Amèrica s'ha incrementat notablement (has passat de representar el 12% dels immigrants a l'any 2000 a més del 50% a l'any 2008).

La major part de persones d'origen estranger a Maó provenen de l'Equador i Marroc, seguits per Bolívia i El Regne Unit.

D'altra banda, l'estudi posa èmfasi en la població d'origen britànic que resideix a l'Illa que, tot i que s'hi hagi reduït els últims anys, continua sent més gran que la del conjunt d'Espanya. Aquesta dada s'explica pels motius històrics que han donat lloc que existeixin llaços entre la població britànica i menorquina.

També la població procedent de Bolívia, l'Equador i el Brasil representa més del doble de la qual tenen aquests col·lectius a Espanya. Alhora, la població procedent del Marroc i de l'Argentina destaca per tenir un pes considerablement més gran. L'estudi cita també el col·lectiu procedent de Romania, que des de fa uns anys ha pres força.

En relació amb el conjunt de les Illes Balears, a dia 1 de gener del 2009 vivien a l'arxipèlag 1.094.972 persones, de les quals el 22% era de procedència estrangera. Les xifres posen de manifest que Balears és la comunitat autònoma amb una major proporció de població d'origen estranger sobre el total de la població.

Tot i això, es presenta com una de les comunitats amb una menor població d'origen estranger respecte al número absolut de persones de procedència estrangera a Espanya