El Fòrum Espanyol de la Família critica que el Parlament balear insti al Govern a modificar la Llei de l'avortament

Actualizado: jueves, 9 octubre 2008 19:17

PALMA DE MALLORCA, 9 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Fòrum Espanyol de la Família va lamentar avui la decisió adoptada pel Parlament balear durant la Comissió No Permanent de Salut per la qual s'instarà al Govern espanyol a modificar l'actual marc legal referint-se a la interrupció voluntària de l'embaràs i establir una llei de terminis, tal com existeix en la majoria de països de la Unió Europea.

En un comunicat, el Fòrum Espanyol de la Família va criticar que la cambra autonòmica s'hagi sumat a la petició d'un avortament lliure durant els tres primers mesos de l'embaràs, i va remarcar que, segons la seva opinió, una llei de l'avortament suposa una "doble injustícia" ja que "aboca" a la dona "a la decisió més dramàtica que pot adoptar" i a causa de la "desprotecció irresponsable de la vida del no nascut".

El president del Fòrum Espanyol de la Família, Benigne Blanco, va assenyalar que "30 anys de polítiques fracassades, falsa educació sexual i propaganda d'anticonceptius" no ha ajudat a disminuir el nombre d'embarassos d'adolescents, ni ha disminuït el nombre d'avortaments.

Així, Blanco va remarcar que és "hora de rectificar les polítiques equivocades per les quals aposta el Parlament". D'altra banda, va remarcar que el Fòrum Espanyol de la Família impulsa, des de finals del 2006, la presentació de 17 iniciatives legislatives populars per aconseguir la implicació de les Administracions locals i autonòmiques en el finançament i difusió d 'una xarxa de suport a la dona embarassada.

Aquesta té, entre d'altres objectius, els d'oferir assessorament, assistència psicològica i metgessa, suport en la comunicació a familiars i inserció al mercat laboral.

La Comissió No Permanent de Salut, celebrada ahir, va aprovar, amb nou vots a favor i set en contra, la Proposició No de Llei (PNL) presentada pel Bloc per Mallorca per la qual s'instarà al Govern espanyol a modificar l'actual marc legal referint-se a la interrupció voluntària de l'embaràs per acabar, d' aquesta manera, amb l'actual inseguretat jurídica i es protegeixi als professionals de les clíniques, així com les dones que se sotmetin a aquest procediment, davant de qualsevol possible agressió o amenaça.

La PNL que va ser votada en contra únicament pels parlamentaris populars, reivindica que el canvi legislatiu vagi acompanyat d'una sèrie de mesures que garanteixin una adequada educació sexual i l'accés de tots els ciutadans als mètodes anticonceptius. En aquest sentit, la parlamentària del Grup Mixt, Marian Suárez, va reclamar la necessitat d'intensificar aquesta formació sexual entre la població immigrant i els adolescents ja que, segons va detallar, la majoria dels avortaments que es realitzen en la Comunitat es practiquen a dones immigrants, especialment a les sud-americanes; mentre que els embarassos entre les joves d'entre 15 i 19 anys s'han duplicat.

Tot i que el PP va votar en contra de la Proposició no de llei, Isabel Llinàs, va indicar que, abans de fer una reforma d'aquest calat, seria aconsellable "obrir un període de reflexió" en què tots els sectors puguin participar i, en funció de les conclusions a les quals s'arribin, adoptar canvis en la normativa. Aquest punt va ser "agraït" per Alorda ja que "apunta a una possibilitat de consens".

El parlamentari del Bloc va manifestar que l'actual llei sobre l'avortament, que data de 1985, no connecta amb la realitat social actual de manera que s'afavoreix la pràctica d'avortaments sense un control públic i sanitari. Alhora, va criticar que, durant els últims mesos s'hagi produït una campanya d'agressions i amenaces contra les dones que han interromput el seu embaràs, així com contra els professionals que realitzen aquesta pràctica.

Per tot això, Alorda va reclamar avançar cap a una legislació basada en el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat, conciliant això amb el dret a la vida del fetus que té aquest a partir d'un determinat moment de gestació.

Per la seva banda, el parlamentari de UM, Josep Melià, va justificar el vot a favor del seu partit davant d'aquesta PNL ja que una llei de terminis "lluitaria contra la hipocresia jurídica" que existeix actualment i aconseguiria adequar la norma jurídica a la nova realitat social.

La socialista Aina Rado va posar èmfasi en la transcendència que va tenir la llei de 1985 al seu moment i va remarcar, també, la importància del Decret aprovat per l'executiu autonòmic a Consell de Govern el passat 19 de setembre, pel que es regula la prescripció i dispensació gratuïta, en els centres de salut i hospitals públics de les Balears, de l'anomenada 'píndola de l'endemà'.