El Govern demana convocar sessions extraordinàries al Parlament per aprovar el juliol la Llei del Sector Públic

Actualizado: viernes, 4 junio 2010 20:58

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Govern va sol·licitar avui la convocatòria de sessions extraordinàries al Parlament per agilitar l'aprovació del Projecte de Llei del Sector Públic Instrumental abans del pròxim període de sessions que comença el 15 de setembre, amb la finalitat que Balears compti, a partir de juliol, amb una normativa que estableixi mesures de control de la despesa de les empreses públiques.

Després de la reunió del Consell de Govern, la portaveu, Joana Barceló, ha recordat que dimarts que ve, la Cambra autonòmica debatrà i votarà l'esmena a la totalitat presentada pel PP al citat Projecte de Llei, de manera que si és rebutjada, l'objectiu de l'executiu és que aquesta normativa es pugui aprovar al mes de juliol.

Barceló ha apuntat que aquest Projecte de Llei, que es va aprovar al Consell de Govern del passat 19 de febrer del 2010 i que va tenir entrada en el registre del Parlament el 3 de març del 2010, té com a principal objectiu regular tots els aspectes del règim jurídic dels ens instrumentals (organització, personal, patrimoni, finances i contractació), amb la finalitat de "sistematitzar i donar solucions als nombrosos problemes de fuga dels controls públics i, fins i tot, d'abús de poder".

Preguntada sobre l'eliminació del COFUC i altres quatre empreses públiques per part del Govern, Barceló ha subratllat que es pretén suprimir "duplicitats" i aconseguir una administració "molt més simple, eficient i clara" a través d'un procés de "racionalització". Així, ha recordat que els Consells Insulars tenen competències en matèria de Normalització Lingüística, pel que exerciran les funcions de les quals fins ara s'encarregava el COFUC.

D'altra banda, preguntada per les declaracions del president del Cercle d'Economia i de la Plataforma Cívica per al Finançament, Alejandro Forcades, en les quals ha assegurat que el Consell de Mallorca hauria de desaparèixer per racionalitzar l'administració pública, Barceló ha admès que Balears té una estructura institucional "més complexa, però molt rica i, per aquesta raó, cal donar-li tot el suport".

La portaveu de l'executiu ha manifestat que el debat sobre l'estructuració de la Comunitat ja es va fer durant la tramitació de la reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Balears, que ha estat aprovada el 13 de juny del 2006 amb els vots del PSIB, PP i UM i l'oposició del PSM i EU-EV.

"No tinc el més petit dubte que tots els grups que van donar el seu suport a la reforma estatutària en la passada legislatura han de ser conseqüents amb el que es va aprovar", ha subratllat Barceló, qui ha remarcat que no cal obrir "cap dubte" respecte a l'estructura administrativa de les Balears, que està lligada a uns ens "tan rics com són els Consells Insulars".

Tot i això, ha apuntat que es deuen "evitar totes les duplicitats" a través de les transferències de competències per part del Govern als Consells Insulars, tal com estableix l'Estatut d'Autonomia, cosa que, segons la seva opinió, "està assumit absolutament per tots".