Innova.- IBIT desenvolupa eines tecnològiques que faciliten la gestió de taverners i pescadors

Actualizado: viernes, 22 mayo 2009 16:46

PALMA DE MALLORCA, 22 May. (EUROPA PRESS) -

La Fundació IBIT va desenvolupar dues eines tecnològiques destinades a facilitar la gestió dels cellers vitivinícoles i l'activitat dels pescadors de les Illes Balears, que seran posades a partir d'ara a disposició del sector, en funció d'un conveni subscrit avui per la Conselleria d'Agricultura i Pesca, en què també hi van prendre part representants del sector privat.

Amb aquests nous recursos, anomenats respectivament Secovib i E-Fish, les empreses podran "automatitzar els seus protocols de qualitat i millorar la comercialització" dels seus productes, ha assenyalat el Govern, en la firma, que va tenir lloc en el departament autonòmic amb la participació del seu titular, Mercè Amer, el seu homòleg d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, la directora d'Agricultura, María José Suasi, i el director de IBIT, Antoni Roig.

Concretament, Secovib permetrà "fer més àgils els processos de gestió i compartir la informació entre els cellers, els consells reguladors i l'administració". I, a més, "també facilitarà que la comunicació arribi a al consumidor i aquest pugui rebre informació sobre el producte", des de la qualificació de les anyades del vi amb denominació d'origen a la ubicació de les vinyes, les dates de la verema o l'embotellament.

Secovib també suposa un avanç davant els problemes sanitaris, queixes de clients o errors de la producció, de tal manera, que l'empresari o distribuïdor pugui retirar els productes amb major rapidesa en cas de caldre. Tot i això, Torrens ha confirmat que a Balears no s'han donat casos de risc important amb vins produïts a les illes.

Després de la firma d'avui, participen en aquest sistema els consells reguladors de les denominacions d'origen Pla i Llevant i Binissalem, així com les associacions de 'Petits Cellers' i Taverners de les Illes Balears. Sense oblidar els cellers Xaloc, Can Majoral, Jaume de Puntiró, Armer i Adrover, Binigrau, Son Prim, Son Vives, Son Puig, Son Sureda Ric, Jaume Mesquida, Hort de Sant Patrici i Ca Sa Padrina.

L'objectiu final que es marca Secovib és convertir-se en una eina d'ús comú per a les 70 cellers vitivinícoles de les illes, així com per a tots els professionals i consumidors que precisin la informació que pot facilitar aquest recurs tecnològic.

PEIX EN L'ALTRA XARXA

Pel que fa a l'altre conveni subscrit avui, a l'acte hi va acudir el president de la Federació de Confraries de Pescadors, Joan Cànaves, amb qui es va acordar que IBIT desenvolupi un projecte que permeti la creació d'un portal accessible a través d'internet per a la comercialització de productes del sector pesquer de les illes, de manera que es millori la promoció de productes tradicionals, així com les vendes de productes "poc utilitzats o excedentaris", ha informat el Govern.

A l'acte, el conseller Manera ha destacat la "importància d'aportar un valor afegit i diversificar l'economia" de les illes amb iniciatives com Secovib o E-Fish, mentre que Amer es va mostrar satisfeta pel doble conveni i ha assenyalat que, en el primer cas, el consumidor es veurà "beneficiat" davant la possibilitat de poder seguir la traçabilitat del producte que es troba a les seves mans.