L'Ajuntament de Palma compleix ja el 85% dels compromisos en Benestar Social, Treball, Participació i Cultura

Actualizado: miércoles, 9 junio 2010 21:17


PALMA DE MALLORCA, 9 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Palma ha complert ja el 85 % dels compromisos que va adquirir al començament de legislatura a l'àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura, pel que preveu arribar a una execució total abans que conclogui el 2010.

El regidor responsable d'aquest departament, Eberhard Grosske, ha admès que encara falten alguns compromisos com crear el Consell d'Acció Municipal, que ha confiat que s'aprovi de manera inicial el juny o juliol, així com assolir un pacte de polítiques actives d'ocupació. Segons ha remarcat, el canvi aconseguit al consistori és com si haguessin fabricat un cotxe, ho haguessin posat en marxa i ara "va a primera", va exemplificar.

A més, l'edil ha considerat que aquest compliment, a més de representar un "èxit polític", suposa un "projecte de canvi a Palma", que és el de tenir una ciutat amb un "teixit associatiu fort" que s'impliqui en la resolució dels problemes dels veïns i on aquests siguin els protagonistes fins i tot en l 'execució de les solucions.

Un altre dels projectes del regidor és aconseguir una major interacció entre l'Institut Municipal de Formació, Ocupació i Foment (Imfof) i el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ja que, segons ha afirmat, no és comprensible que una persona s'hagi d'inscriure en els dos a l'hora de buscar ocupació.

Preguntat sobre l'increment de persones sense llar al municipi, Grosske ha indicat que l'ajuntament no té cap mecanisme per controlar les conseqüències de la crisi perquè "el joc es juga a l'Estat i a Europa". En aquest sentit, ha assegurat que Cort es mesura "en funció del que podem fer amb els nostres recursos".

CANVI QUALITATIU I QUANTITATIU AMB LES AAVV

Alhora, ha remarcat el canvi quantitatiu i qualitatiu assolit pel que fa a les associacions de veïns i de la tercera edat, després de la posada en marxa d'una nova línia de subvencions, dotada amb 346.000 euros, per implicar-los en la realització de projectes.

També ha destacat la creació d'òrgans de participació -com els consells de barri, els consells sectorials, el consell social de la ciutat o el defensor de la ciutadania-, i la posada en marxa d'uns pressupostos participatius.

Dins del departament de Participació Ciutadana, es va impulsar un nou model de gestió dels centres culturals amb l'objectiu que siguin les pròpies associacions de veïns les que gestionin els seus equipaments, per la qual cosa, segons ha dit, s'ha produït un gir "de 180 graus" pel que fa a la gestió de les festes populars.

En el referent a Benestar Social, es va incrementar un 26 % el pressupost del servei de menjar a domicili i en un 20 % les hores prestades; de la mateixa manera, van augmentar les ajudes econòmiques a famílies i el nombre de treballadors socials en els centres municipals.

A més, es van ampliar i van reformar quatre centres de serveis socials i es van obrir dos, es van crear nou equipaments per promoure el treball comunitari, es van triplicar les places de menjador social i es van reforçar les ajudes econòmiques a famílies ja que 'Aliments en Xarxa' va atendre a 7.665 persones.

24 DEMOLICIONS EN SÓN BANYA

Grosske va posar èmfasi en altres èxits aconseguits pel seu departament com la resolució d'"assignatures pendents" que tenia la ciutat com són els casos d'infrahabitatge al carrer Brotad, Can Angelí, la Sínia de'n Gil Can Angelí, i el canòdrom. A més, ha remarcat les actuacions portades a terme en el poblat de Son Banya, on ja s'han produït 24 demolicions i nou reallotjaments.

D'altra banda, ha remarcat que mentre al 2007 només havia quatre centres de dia a la ciutat, al 2010 haurà vuit, i 13 el pròxim any, un increment quantitatiu que es tradueix en una major qualitat en l'atenció als possibles usuaris.

Pel que fa a ocupació ha destacat que, tot i tenir les seves competències fa només quatre mesos -arran de l'expulsió de UM de l'equip de govern-, ja s'ha implicat als agents socials i econòmics en les polítiques d'ocupació i promoció mitjançant la integració dels sindicats i patronal en el consell rector del Imfof. A més, s'ha elaborat un pacte de polítiques actives i s'ha redissenyat el pla d'activitats de promoció econòmica.