L'Ajuntament de Palma prosseguirà, a través del Jutjat de lo Civil, amb el desallotjament de les famílies de Son Banya

Actualizado: martes, 8 febrero 2011 20:34

PALMA DE MALLORCA, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Palma prosseguirà, a través del Jutjat de lo Civil, amb el procés de desallotjament de diverses famílies del poblat barraquista de Son Banya, que "no compleixen els requisits necessaris per a romandre en aquest nucli", a l'entendre que la via judicial és una mesura "més ràpida" que la via administrativa.

En un comunicat, el consistori ha assenyalat que, una vegada ha conclòs el període previst per al desallotjament voluntari de les al voltant de 40 famílies afectades, l'Ajuntament es dirigirà al Jutjat de lo Civil per culminar els desallotjaments previstos.

Així, ha detallat que de les famílies que han estat notificades, 13 van presentar un escrit de queixa al consistori i 5 van iniciar una suspensió cautelar dels desallotjaments per la via judicial, si bé aquesta ha estat desestimada pel jutge en quatre casos, quedant la cinquena pendent encara de judici.

Per la seva banda, ha informat que altres famílies que van optar també per la suspensió cautelar no han vist la seva petició admesa a tràmit.

Precisament, el passat 26 de gener, al voltant de 70 veïns de Son Banya es van concentrar davant de l'Ajuntament de Palma per rebutjar l'enderroc del 85 per cent de les 90 cases d'aquest poblat palmesà, el que afectarà a entre 35 i 40 famílies a les quals el consistori els ha ofert un habitatge de lloguer amb opció a compra en una altra zona de la capital balear.

Així, aquesta concentració es va portar a terme, després que el departament de Benestar Social de l'Ajuntament enviés unes cartes a un gran nombre de veïns de Son Banya en què els informava que tenien un termini de quinze dies per desallotjar els habitatges, tenint en compte que aquestes anaven a ser enderrocades, en el marc del pla de reallotjo, amb la finalitat de desmantellar aquest barri.

D'aquesta manera, els veïns van reclamar al regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, que se senti en una taula amb ells per arribar a un acord "pacífic que convingui a l'Ajuntament i als residents de Son Banya", de manera que els ofereixi unes condicions "més dignes" per abandonar els seus habitatges i, en cas contrari, que els deixin viure "tranquils" en els seus pisos actuals i els "arreglin" el barri com "una zona de Palma més".

D'aquesta manera, els veïns han rebutjat la proposta que els ha fet el consistori i que consisteix a abandonar les seves cases perquè aquestes siguin enderrocades, a canvi d'un pis de lloguer en una altra zona de Palma, que, en un termini de cinc anys, tindria opció a compra. Concretament, el pagament del lloguer correspondrà amb el 20% del sou que percebi mensualment el cap de família, segons va explicar el portaveu veïnal, Miguel Ángel Heredia.