Més de 200 persones participaran en la III Jornada Tècnica Meteoalerta sobre emergències que es farà dimarts

Actualizado: jueves, 10 diciembre 2009 18:28

PALMA DE MALLORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

Més de 200 professionals procedents del món de les emergències i la meteorologia s'han inscrit en la tercera Jornada Tècnica Meteoalerta 2009, que tindrà lloc dimarts que ve, dia 15, al centre empresarial Can Domenge (Palma) sota l'organització de la Direcció General d'Emergències (DGE) de la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia.

La revisió de crisis o incidents greus soferts a Balears, l'anàlisi del paper dels mitjans de comunicació en les emergències meteorològiques, els sistemes d'avisos sobre rissagues o l'estudi d'altres models de gestió de fenòmens meteorològics adversos són algunes de les qüestions que centraran el programa de conferències dissenyat per la DGE.

Dirigit a personal responsable en matèria de seguretat, emergències i protecció civil, així com a investigadors i científics, aquest fòrum tindrà la participació de responsables de la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia, la Generalitat de Catalunya, el Centre 112 de Madrid, la Universitat de les Illes Balears, l'Agència Estatal de Meteorologia, Ports de les Illes Balears i el Servei d'Emergències de les Balears SEIB 112.

Així, la jornada començarà a les 9.00 hores, amb la recollida de documentació, i durarà fins a les 14.30 hores amb 5 xerrades. La consellera d'Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, serà l'encarregada d'inaugurar la sessió de treball.

La jornada tècnica va sorgir a l'any 2007 amb la voluntat de consolidar-se com un espai de diàleg i anàlisis on els professionals de les emergències i la meteorologia puguin compartir experiències útils per al desenvolupament del seu treball. L'objectiu fonamental d'aquest fòrum és reforçar el coneixement sobre els efectes dels fenòmens meteorològics adversos per millorar l'efectivitat de la gestió dels incidents generats com a conseqüència d'aquests fenòmens. Dins d'aquest objectiu general s'inclou la intenció de millorar la capacitat de resposta del sistema integral d'emergències de les Balears davant de les catàstrofes naturals, així com contribuir a la sensibilització de la població i a l'increment de les mesures de prevenció i autoprotecció.

Com punt de trobada professional, la DGE vol que la Jornada Meteoalerta sigui un referent per al personal tècnic, ja que també incideix sobre l'aprofundiment del coneixement científic. Per aquest motiu, la DGE ha fet l'esforç per incloure d'aquí al seu programa ponents i activitats que puguin aportar experiències útils per al coneixement del sector.