Nájera presenta al Congrés una proposta de llei per establir incentius fiscals a la Platja de Palma

Actualizado: miércoles, 14 octubre 2009 18:08

La seva idea és que entri a la Cambra aquest any i diu que es negocia inversions per 300 milions per als dos pròxims anys


MADRID, 14 Oct. (EUROPA PRESS) -

La gerent del Consorci de la Platja de Palma, Margarita Nájera, va presentar avui als membres Grup Parlamentari Socialista al Congrés una proposta de projecte de llei per establir incentius fiscals en la rehabilitació de la zona, que s'està negociant amb el Govern espanyol, amb la intenció d'incorporar-lo en el registre de la Cambra aquest mateix any.

A més, ha recordat que el plantejament del Consorci és negociar una inversió estatal de 300 milions d'euros per als pròxims dos anys, per a la qual cosa es treballa "amb i des dels pressupostos generals de l'Estat", en virtut de la decisió del Govern de considerar "prioritàries" les inversions d'aquí als consorcis turístics.

Així ho va detallar en declaracions als mitjans de comunicació després de mantenir una reunió amb els portaveus socialistes de Turisme, Economia i Medi Ambient a la cambra baixa i que va comptar amb la presència de la portaveu adjunta del PSOE en turisme i diputada per les Balears, Miriam Muñoz.

Nájera va traslladar als diputats que la reforma de la Platja de Palma és un "projecte líder" a l'àmbit turístic i renovació urbana, pel que haurà de ser innovador en diverses àrees de gestió de de cara a millorar "el posicionament" de la zona, amb la intenció de passar d'una categoria de dos a quatre estrelles en aquesta àrea.

PROPICIAR "UNA FORTA INVERSIÓ" PRIVADA

La gerent del Consorci va detallar també que ha traslladat informació sobre qüestions referents a canvi climàtic i "l'impacte de la càrrega ecològica global i local", amb la intenció d'aconseguir acords entre els diferents partits polítics per "posar en marxa" un projecte que comprendrà una inversió "de l'ordre d'uns 3.000 milions d'euros en els pròxims deu anys".

Sobre la proposta de llei d'incentius fiscals, Nájera va recalcar que el projecte requerirà d'una "forta inversió pública" --sobre el 30%-- però també "una forta inversió privada", de manera que s'ha procedit a estudiar diversos models de gestió, entre els quals va citar l'Expo de Sevilla en 1992 o projectes similars efectuats a Barcelona.

"Una de les línies del treball del projecte és veure no només el que fem en turisme, urbanisme o espai digital, sinó també com som capaços de crear una norma, en aquest cas una llei, que permeti incentivar a les inversions privades. Incentivar des del punt de vista de l'ocupació, de l'amortització i de l'impost de societats o incentivar des del punt de vista de l'IVA", ha explicat la gerent del projecte de requalificació.

En aquest sentit, va recalcar que s'ha creat fa temps un grup de treball amb la Cambra de Comerç de les Balears i la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), entre d'altres, per dissenyar una proposta normativa amb la intenció de discutir-la al Congrés.

Per tant, va recalcar que el text resultant haurà de ser consultada pels diputats, en les comissions respectives de la Cambra Baixa, amb la intenció d'incorporar aquesta proposta en la tramitació parlamentària aquest any.

Cap recordar que la tramitació parlamentària de projectes de Llei al Congrés pot ser efectuada mitjançant proposta ciutadana, per mitjà de grups parlamentaris o per l'executiu central, sent aquesta última la que major rapidesa ofereix en aquest procés parlamentari.

PLATJA DE PALMA: PRIORITÀRIA

Sobre la situació de Platja de Palma en els pressupostos generals de l'Estat (PGE), Nájera ha explicat que existeixen partides específiques per al projecte, però ha afegit que, a més, aquests "estan a disposició de Platja de Palma" en altres d'altres ministeris, perquè s'està treballant en aspectes referents a edificació d'edificacions, tasques de sanejament en matèria d'aigua i la recuperació del front costaner de la zona, entre d'altres.

"Estem treballant, per tant, amb i des dels pressupostos generals de l'Estat, no només des de les partides específiques per a Platja de Palma, sinó també amb el dictamen del Consell de Ministres del 24 de juliol, on es va decidir que les inversions en els consorcis fossin prioritàries", ha afegit la gerent del Consorci de Platja de Palma.