Ple.-El Parlament rebutja consensuar les bases per a l'elaboració d'un Pacte Educatiu i una Llei d'Educació

Actualizado: martes, 17 marzo 2009 18:11

PALMA DE MALLORCA, 17 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Ple del Parlament ha rebutjat avui, mitjançant una segona votació, consensuar les bases per a la realització d'un Pacte Educatiu amb totes les forces polítiques de la Cambra balear, així com amb els diferents sectors que conformen la comunitat educativa, i la redacció d'una Llei d'Educació de les illes, abans que conclogui la present legislatura.

En una moció presentada pel PP, el diputat del Bloc, Antoni Alorda, ha remarcat la "dificultat de consens" que provocaria el paper que atorgarien a la llengua en l'escolarització. Tot i això, i, tot i que es va mostrar partidari d'un Pacte per l'Educació, no ho va fer de la Llei d'Educació, perquè considera que caldria centrar els "esforços" en el primer.

El parlamentari popular, Antoni Pastor, qui ha estat l'encarregat de defensar la moció, va lamentar la "renúncia" de l'executiu balear a fer una llei en aquesta matèria i ha subratllat que aquest fet, a més de posar de manifest, els problemes que té els socis del Pacti per a "consensuar", demostra l'escàs interès del Govern en educació.

La proposta del PP preveia que la Llei fos acompanyada d'un pla de finançament dels programes, actuacions i infraestructures necessàries per al seu desenvolupament. Alhora, instava a l'executiu autonòmic a presentar un esborrany del nou mapa escolar abans de la finalització de l'any 2009, així com a posar en marxa una convocatòria d'ajudes per recolzar als estudis de música, dansa, art dramàtic i estudis superiors de disseny en un termini de dos mesos.

Aquest últim punt ha estat considerat per la parlamentària del Grup Mixt, Esperança Marí, com "excessivament específic". D'altra banda, Pastor ha indicat, referint-se al tema de la llengua, que la majoria dels ciutadans de les illes desitgen que aquesta no s'utilitzi per "enfrontar-se uns i altres". Per aquesta raó, ha assenyalat a Alorda que treballin per ella "i no la imposin".