La Policia Local d'Eivissa imposa 23 denúncies contra prostitutes i clients des de l'entrada en vigor de l'ordenança

Actualizado: miércoles, 24 febrero 2010 17:40

EIVISSA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

La Policia Local d'Eivissa ha interposat des de la posada en marxa de la nova ordenança cívica l'agost un total en contra de la prostitució, un total de 23 denúncies a dones que oferien els seus serveis sexuals al carrer així com els homes que demandaven els seus serveis.

El regidor de Participació Ciutadana, Vicent Ferrer, ha ofert aquestes dades en roda de premsa, en què ha informat que des del mes d'agost passat es van presentar 82 denúncies pel consum de begudes alcohòliques en la via pública i 33 contra els aparcacotxes dels pàrquings dissuasoris. Anteriorment a l'entrada en vigor d'aquesta ordenança s'havien tramitat 32 denúncies més d'aquest tipus.

En relació amb aquest tema, s'ha fallat fa poc la primera sentència a Eivissa contra aquestes persones per amenaçar als usuaris perquè els donin diners a canvi de poder estacionar el seu cotxe en determinades zones del municipi.

Ferrer ha explicat que la sentència fa referència a un cas concret d'una persona "reincident i violenta" contra la que s'havien rebut múltiples queixes dels veïns.

Així, la Policia Local li ha denunciat penalment, i després d'un judici ràpid se li ha condemnat per una falta de desobediència a pagar sis euros diaris durant quatre mesos.

Amb aquesta normativa l'Ajuntament pretén conscienciar a la població sobre les actituds que no es poden portar a terme en la via pública i el seu caràcter és preventiu abans que sancionador. Les multes s'interposen a partir de 300 euros.

DENÚNCIES PER EXCÉS DE SOROLL

D'altra banda, també es van tramitar 254 denúncies a bars per soroll quan el 2008 han estat 112, i 56 per incompliment de l'horari de tancament quan el 2008 han estat només 29. Ferrer ha explicat que "l'augment es deu al fet que hi ha molts reincidents i al bon funcionament de la nova ordenança".

D'altra banda, des de l'Ajuntament d'Eivissa van anunciar que trauran a concurs la setmana que ve les 24 parades del mercat nou que actualment estan buides.

La concessió s'estendrà fins al 2018 i els que l'aconsegueixin hauran de pagar un cànon de 10.000 euros per a les parades de l'exterior i 9.000 per a les interiors, a part d'una quota bimensual per les despeses generades per aquesta ocupació. Els que vulguin accedir tenen un període d'un mes per presentar les seves sol·licituds.

La regidora d'Igualtat, Normalització Lingüística i Salut Pública, Mariví Mengual, ha explicat que "les parades s'han quedat buides perquè molts comerciants s'han jubilat i altres que disposaven de més d'una les han rebaixat a conseqüència de la crisi".

El consistori de Vila també va presentar una nova iniciativa que posarà en marxa l'Associació de Dones Progressistes amb la col·laboració de l'Ajuntament. Es tracta d'un programa que ja funciona a d'altres ciutats com Barcelona i que porta per nom Banc del Temps.

Mengual ha apuntat que "consisteix al intercanvi de tasques de manera gratuïta entre els ciutadans". Alguns exemples serien "l'oferiment de classes particulars a canvi de la cura de menors".