PP demana a Llinàs que en lloc de "justificar" mobilitzacions contra aquest partit, resolgui els "problemes" educatius

Actualizado: miércoles, 17 noviembre 2010 21:07


PALMA DE MALLORCA, 17 Nov. (EUROPA PRESS) -

El PP ha instat al conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, que resolgui la "falta de resultats i els problemes" de la seva àrea en lloc de "justificar" mobilitzacions promogudes de manera "com menys poc estètica" per un institut de secundària contra aquest partit per la seva posició en relació amb la llengua, alguna cosa que "no té res a veure amb el bon funcionament, ni amb la qualitat de l'ensenyament".

En un comunicat, el president de la Comissió d'Educació del PP balear, Rafael Bosch, ha respost així a les declaracions de Llinàs, qui aquest matí ha mostrat la seva "preocupació" pel fet que es "radicalitzi" el tema de la llengua, quan, segons ha subratllat, "no hi ha hagut mai problemes a Balears" respecte a aquesta qüestió, llevat d'aspectes "puntuals".

Per a Bosch, Llinàs ha de fer "recompte dels nombrosos problemes" pels que travessa la seva àrea i, en aquest sentit, ha lamentat que Balears és "una de les Comunitats Autònomes amb major fracàs escolar i la que lidera el rànquing d'alumnes repetidors en primària".

A més, ha censurat que en aquest curs s'ha prescindit d'"entre 50 i 60 professors en l'ensenyament públic, per la qual cosa cada professor té més hores de classe, al que s'ha unit l'augment de les ràtios en les aules", el que, segons la seva opinió, "no ajuda al desenvolupament d'un ensenyament eficaç".

D'altra banda, el dirigent 'popular' ha apuntat que durant aquests dies, amb la finalitat de reprendre la negociació a la taula sectorial, la Conselleria d'Educació s'ha vist "obligada" a retirar els decrets de l'ensenyament concertada que "pretenien deixar de finançar la Formació Professional i el Batxillerat en els col·legis concertats".

Per al PP, aquesta negociació hauria d'haver-se realitzat des del principi, doncs l'ensenyament concertat representa "un terç del sector educatiu i d'haver-se aplicat el decret de LLinás, això hauria suposat multiplicar per 10 el cost en educació dels pares amb fills que estudiessin en aquests centres, a més de l'acomiadament de 200 professors, segons les dades que maneja la plataforma que s'ha creat en defensa de l'educació concertada".

"A més de tot això, ens trobem que el director general de Formació Professional del Ministeri d'Educació, Miguel Soler, manifestava la setmana passada a Toledo, en un congrés de l'Associació d'Inspectors d'Educació, que reuneix al 75 % d'inspectors del país, que Espanya és la primera potència planetària en repetició de curs, i que alguna cosa estem fent malament perquè és curiós que cada generació sap menys que el passat", ha recordat Bosch.

Així, ha estimat que això "no és correcte" i ha reprovat que, en lloc de posar en marxa accions que evitin això, "es limiten a comentar-ho com un fet curiós".