Sa Nostra afirma que la situació de les empreses turístiques de "no és en absolut dramàtica"

Actualizado: viernes, 22 mayo 2009 14:24

MADRID, 22 May. (EUROPA PRESS) -

La situació que travessen les empreses turístiques, tot i que hi hagi indicadors que presenten menor activitat, "no és en absolut dramàtica", i a més és un sector que les entitats financeres observen "amb bons ulls", segons ha indicat el sotsdirector general financer de Sa Nostra, Antonio Fleixas.

El directiu d ha afirmat que "no s'observa una crisi profunda" en el sector hoteler i turístic, tot i que sí es percep que existeixen empreses que estan passant per situacions de menor ocupació i despesa derivada de les visites, una circumstància que "perjudica" el seu compte de resultats.

"En el cas de Sa Nostra, en absolut estem donant l'esquena al sector, tot al contrari, ho estem recolzant en la mesura de les nostres possibilitats i, naturalment, per als nostres clients", va exposar Fleixas després d'acudir aquest dijous a una jornades sobre la inversió del sector organitzades per la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) a Madrid.

En aquest sentit, Fleixas ha explicat que durant aquesta jornada s'han abordat diversos temes referents a la inversió en el sector i que la seva presència a la mateixa estava motivada de de cara a conèixer la visió d'una entitat, que té una dedicació en la inversió creditícia al turisme "molt superior" al d'altres.

PARTIDARI DE LA 'REFINANÇAMENT'

A més, va detallar que una dels assumptes debatuts en aquesta reunió ha estat la possibilitats de refinançament per a aquest tipus d'empreses i els requisits que han de complir per a això. Sobre aquesta qüestió, Fleixas es va mostrar partidari que, complint una sèrie de condicions, "la majoria de les entitats financeres han de refinançar" aquestes empreses.

Preguntat sobre les característiques d'aquest refinançament, Fleixas ha afegit que es tracta d'"allargar terminis dels préstecs i donar períodes de cadència per al pagament del capital cap a un període determinat", mentre que a l'apartat d'"exigències" caldria aportar "majors garanties i, naturalment, plans de viabilitat que justifiquin que amb aquestes modificacions de cash-flow generades, van a permetre el funcionament normal de les entitats".

"És raonable que donem més facilitats perquè puguin complir amb les seves obligacions", ha remarcat el sotsdirector general financer de Sa Nostra en relació amb el refinançament de les empreses turístiques.

A més, també ha afegit que durant la jornada organitzada per Cehat s'han tractat la perspectiva d'una entitat financera especialitzada a l'àmbit turístic, atès que aquesta activitat representa l'11 % del PIB nacional, que en el cas de les Balears ascendeix més del 40 % del PIB regional.

Un altre dels punts tractats ha estat l'anàlisi de la possibilitat que es creu una figura concreta que serien les societats cotitzades d'inversió al mercat immobiliari, que amb la seva aparició podrien facilitar la ubicació de determinats actius hotelers.