Sanitaris de Son Llàtzer expliquen al conseller de Salut de Castella-La Manxa projectes d'assistència a Balears

Actualizado: miércoles, 3 marzo 2010 16:09

PALMA DE MALLORCA, 3 Mar. (EUROPA PRESS) -

Professionals sanitaris de l'Hospital palmesà de són Llàtzer han explicat avui al conseller de Salut de Castella-La Manxa, Fernando Lamata, alguns dels projectes en matèria de salut que es porten a terme a les illes i que estan reconeguts a l'àmbit nacional i internacional, com el registre del codi infart de les Balears, la història electrònica de salut o la recepta electrònica.

Lamata, que va estar acompanyat en la seva visita pel conseller de Salut i Consum balear, Vicenç Thomàs, va poder comprovar de primera mà el projecte d'història electrònica de salut, una iniciativa guardonada amb l'últim Premi d'Innovació Global en Salut 2008 que atorga el Ministeri de Sanitat i Política Social, segons ha informat avui el Govern en un comunicat.

Es tracta del projecte de major impacte estratègic del Govern en aquest àmbit que consisteix a la recopilació de tota la informació mèdica generada al llarg de la vida del pacient, com poden ser els hàbits, al·lèrgies, medicació, informes o informació radiològica, entre d'altres. Actualment, és possible accedir a aproximadament el 75% de tot el territori balear i es preveu arribar al cent per cent durant aquest any, amb l'obertura de l'hospital palmesà de Son Espases.

Un altre dels projectes mostrats a Lamata és el registre codi infart Illes Balears (CI-IB) que recull tots els infarts aguts de miocardi que es produeixen a les illes i que han servit per unificar els protocols d'actuació davant d'aquesta patologia. Des de la seva posada en marxa, fa ja dos anys, s'han registrat al voltant de 900 pacients amb sospita de patir aquest problema. Aquest sistema ha permès escurçar els temps de resposta, optimitzar el tractament i incrementar la seguretat del pacient.

La recepta electrònica és un altre dels projectes explicats pels professionals sanitaris que permet als usuaris obtenir la seva medicació de manera, més segura, ràpida i còmoda. El pacient únicament ha de mostrar la seva targeta sanitària individual al metge i acudir després a qualsevol farmàcia per obtenir la medicació.

Aquest servei funciona ja en tots els centres de salut balears i en totes les oficines de farmàcia de Mallorca, Eivissa i Formentera. Uns 45.000 pacients ja han utilitzat aquest sistema amb el qual s'ha dispensat al voltant d'un milió de medicaments.