Thomàs clausura la jornada 'Història de Salut', amb la qual els usuaris podran consultar el seu historial mèdic

Actualizado: miércoles, 25 febrero 2009 18:55

PALMA DE MALLORCA, 25 Feb. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, va clausurar avui a l'Hospital Comarcal d'Inca la jornada de presentació i començament del desenvolupament de 'Història de Salut' davant de més de cent professionals.

En la jornada, també van participar el director d'Història de Salut, els funcionals operatius metges, d'infermeria i de farmàcia i també la directora de l'Institut d'Informació Sanitària del Ministeri de Sanitat i Consum, Mercedes Alfaro.

Durant la clausura, Thomàs ha destacat la importància d'aquest projecte "singular i innovador" de gran recorregut en el reconeixement dels drets de la ciutadania i una font d'informació a l'abast dels pacients. D'altra banda, va apel·lar al compromís i a la responsabilitat dels professionals amb la transcendència d'Història de Salut, que marcarà no només el desenvolupament d'un nou model clínic, sinó també la possibilitat de fer un pas més cap a la millora de resultats sobre la salut.

'Història de Salut' és un projecte innovador a l'àmbit de la sanitat espanyola, ja que integra la història clínica dels pacients de les Balears i la fa accessible des de tots els nivells assistencials a través d'un únic portal web corporatiu.

Alhora, el projecte, que té un pressupost de 4,5 milions d'euros, permet a qualsevol professional, tant de l'atenció hospitalària com de l'atenció primària, accedir d'una manera ràpida, intuïtiva i organitzada a la història de salut dels pacients. En la fitxa de salut es presenta informació rellevant per al professional, com la medicació del pacient, els problemes de salut detectats en atenció primària, els factors de risc i les al·lèrgies, les visites a centres de salut i informació sobre els episodis hospitalaris, entre d'altres.

La implantació de la història de salut a Balears aportarà comoditat i confiança per als pacients, ja que els professionals clínics que els atenen tindran accés a una informació clínica molt més completa i actualitzada que els permetrà una atenció personalitzada en qualsevol moment i lloc i millorarà l'eficiència i la qualitat de l'atenció sanitària.

Finalment, en el projecte participen conjuntament la Direcció General de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, l'Oficina de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions del Servei de Salut, Orion, Fujitsu i Oracle. Altres empreses que col·laboren són Hewlett-Packard, iSOFT i Alamo.