Actualizado 04/04/2008 22:25 CET

(Ampliació).- El SMLB anuncia una vaga indefinida després del "fracàs" de les negociacions amb l'Ib-Salut

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat Mèdic Lliure de les Balears va anunciar aquesta tarda la convocatòria d'una vaga indefinida després del "rotund fracàs" de les negociacions amb l'Ib-Salut, que impedeixen entreveure la "més mínima" possibilitat d'arribar a un acord entre les dues parts.

En declaracions a Europa Press, el secretari general del SMLB, Isidro Torres, va indicar que no s'ha aconseguit "cap acord" al llarg de les 12 reunions mantingudes amb l'Ib-Salut aquestes últimes setmanes. El Sindicat va decidir suspendre la vaga el passat dia 12 de març i afrontar una "treva" que permetés a les parts negociar una possible sortida al conflicte.

Tot i això, segons Torres, en les successives meses celebrades no s'ha aconseguit ni un "mínim acord" en relació amb els temes en negociació: l'augment de l'hora de guàrdia, l'equiparació salarial dels metges d'Atenció primària i Especialitzada, retribuació dels MIR, fidelització dels facultatius d'illes menors, oferta pública ed feina i estaturització de les fundacions.

En relació a l'hora de guàrdia, Torres va detallar que l'Ib-Salut proposa un augment "d'un euro"; un increment que, a més, sotmet a una "profunda reestructuració" de la guàrdia. El Govern manté el pagament de l'hora de guàrdia en 21 i 23 euros en dies laborables i festius, respectivament, la qual cosa, per al sindicat, és "inadmissible".

Per aquesta raó, el SMLB considera que l'oferta efectuada per l'administració no només no posa fi al conflicte obert sinó que en alguns casos implica la pèrdua de drets ja adquirits pels facultatius de les illes.

Així, el sindicat convocarà dilluns assemblees informatives en tots els hospitals i equips d'Atenció primària de la xarxa pública sanitari per informar de la situació actual i de la intenció de reprendre la vaga, que, va avançar, "probablement es reiniciarà la segona o tercera setmana d'abril".