Actualizado 30/03/2009 18:41 CET

Antich reitera el seu "respecte" pel nomenament de Felisa Vidal i assegura que aquesta plaça "era dels progressistes

PALMA DE MALLORCA, 30 Mar. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, va reiterar avui el seu "respecte" davant del nomenament, per part del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de Felisa Vidal com magistrada de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, tot i que ha assenyalat que "aquesta plaça era per als progressistes perquè així s'havia pactat".

En declaracions als periodistes després de la firma d'un conveni amb el Govern espanyol, el màxim representant de l'executiu autonòmic ha remarcat la diferència existent entre el "respecte" del Govern i la "certes eufòries", ha indicat referint-se als populars.

Alhora, ha assenyalat que "potser" el sistema que s'utilitza en aquests nomenaments no hauria de ser la terna tot i que "per desgràcia no la podem resoldre només nosaltres", ha indicat. Tot i això, va manifestar que, tal com se servien d'aquest mètode, la plaça acostumava a ser per als "progressistes".

Així, ha remarcat que la terna va respondre a un acord pactat per tots els grups del Parlament i que no es "va tenir en compte" la proposta de la Cambra autonòmica, "tal com prevèiem", ha apuntat.

El Govern ja es va pronunciar sobre aquesta qüestió divendres passat, quan la portaveu de l'executiu, Joana Barceló, va qualificar de "decisió sense precedents" el nomenament perquè considera que "no respectava" un acord parlamentari aprovat per unanimitat.

Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Maria Antonia Munar, ha afirmat que ella va enviar la terna al CGPJ "com s'havia de fer", de manera que "no penso fer res". Així, Munar ha assenyalat que sempre s'havia elegit "a la persona que anava en primer lloc", i en aquesta ocasió, "va canviar el criteri".

Munar ha assenyalat que, com presidenta de la Cambra, no té res a dir sobre aquesta qüestió i ha afegit que si hi ha un acord entre partits "hauran de discutir-ho ells". Així, ha indicat que les tres són "magnífiques magistrades i, per tant, "han elegit".