Actualizado 09/03/2009 12:24 CET

Antonio Roldán i Vicente Torres Ramón compareixen avui en qualitat de testimonis pel cas 'Eivissa Centre'

EIVISSA, 9 Mar. (EUROPA PRESS) -

Els socialistes Antonio Roldán i Vicente Torres Ramón compareixeran avui davant del jutge José Espinosa per declarar en qualitat de testimonis pel cas 'Eivissa Centre'. Compareixença que succeeix a la de l'ex-secretari general del PSOE a Eivissa i Formentera, Roque López, dilluns passat, qui es va negar a declarar després de presentar una denúncia contra el magistrat, i l'advocada de la defensa, Ascensión Joaniquet, per presumptes delictes de prevaricació i suborn.

El lletrat que assisteix a López, Andrés Tuells, ha afirmat que la denúncia la fonamenten documents que "acrediten que el bufet de Joaniquet hauria abonat diverses quanties, que sumen 38.000 euros, en concepte a un deute del matrimoni Espinosa en les dates en les quals es van adoptar les decisions per part del jutge més anòmales, deplorables i injustes amb relació al cas".

Roque López va justificar amb aquesta denúncia les causes per les quals es va acollir al seu dret de no testificar en qualitat d'imputat davant del jutge Espinosa perquè considera que "aquests fets tan greus suposaven una incongruència deontològica".

Per a l'advocat que representa a López el jutge "deuria haver-se inhibit del cas en el moment en el qual li ha estat assignat al tenir una amistat manifesta amb la defensa".

Per la seva banda, el que instrueix el cas 'Eivissa Centre', José Espinosa, va anunciar, en declaracions a Europa Press, que es reserva el dret a interposar una querella criminal contra Roque López, i el seu advocat per l'esmentada denúncia, de la mateixa manera que Joaniquet va anunciar que interposaria una denúncia per calúmnies contra tots dos.

Tant el magistrat com la lletrada van assegurar que les esmentades accions es faran efectives quan el Tribunal Superior de Justícia de Les balears (TSJB) -l'òrgan judicial que ha de resoldre la denúncia presentada per la defensa de López- arxivi o no l'expedient que van titllar de "temerari".

Espinosa va lamentar que es qüestioni la seva imparcialitat i ha afirmat que "mai transigiré que es dubti de la meva independència". Sobre aquesta qüestió ha avançat que avui podrien fins i tot suspendre's les declaracions previstes. Alhora, tot i no poder més informació sobre la instrucció del cas, el jutge ha apuntat que fins i tot queden pendents algunes proves pericials.

Els últims esdeveniments han provocat que el fiscal sol·liciti que es revisi un altre cop la imputació del president del Consell Insular d'Eivissa, Xico Tarrés, retirada per Espinosa fa poc.