Aprovada la declaració ambiental estratègica de la modificació puntual número 1 del Pla Territorial Insular d'Eivissa

Publicado 14/3/2019 14:35:33CET

EIVISSA, 14 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Medi Ambient de Balears ha aprovat la declaració ambiental estratègica de la modificació puntual número 1 del Pla Territorial Insular d'Eivissa (PTI), la qual cosa permetrà al Consell completar la tramitació i elevar a ple l'aprovació definitiva de la norma.

Segons ha explicat la institució insular, es tracta de la primera modificació del PTI d'Eivissa, document que data de 2005 i que "mai abans no havia estat modificat".

La seva modificació té com a objectiu reduir "de forma immediata" la pressió urbanística i especulativa en sòl rústic, així com l'impacte ambiental i paisatgístic segons criteris inclosos en la Norma Territorial cautelar.

Així, es pretendrà amb la modificació reduir l'aprofitament urbanístic en sòl rústic i mitigar l'impacte que provoquen habitatges de grans dimensions; reduir l'impacte d'edificacions en sòl rústic o les contingències derivades de la construcció en zones de risc d'incendi forestal, entre altres mesures.

Paral·lelament, el Departament de Territori i Mobilitat ha explicat que segueix avanci amb els treballs previs a la tramitació d'una revisió del Pla.

Contador

Para leer más