Aprovada la instal·lació d'una planta fotovoltaica d'autoconsum en el port de Ciutadella

Publicado 12/7/2019 13:54:37CET

   MENORCA, 12 Jul. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres atorgar a Ports dels Illes Balears l'autorització prèvia per iniciar l'expedient de despesa corresponent a la licitació del contracte d'obra d'instal·lació d'una planta fotovoltaica de 184,80 kwp sobre les noves marquesines d'aparcament en el port exterior de Ciutadella.

    L'import de la despesa és de 640.055 euros i el termini d'execució dels treballs és de cinc mesos. El Govern ha avançat que està previst que les obres puguin començar el proper mes de novembre i que estiguin acabades abans de l'inici de la temporada d'estiu de 2020.

    Des de l'Executiu autonòmic han explicat que les marquesines del port de Ciutadella es troben en "estat de deterioració". D'aquesta manera, el contracte consisteix en la instal·lació de noves marquesines i la instal·lació sobre aquestes d'una planta solar fotovoltaica d'autoconsum de 184,40 quilowatts.

   "Aquestes instal·lacions permetran dotar al port exterior de Ciutadella de cert grau d'autoabastiment energètic, reduiran el consum de combustibles fòssils i, amb l'estalvi de les emissions contaminants, contribuiran a complir amb els compromisos de la política energètica per al benefici ambiental i social", han assenyalat.

Contador