Armengol visita les obres de reconversió del vell Hospital Can Misses, que costaran 3,9 milions d'euros

Publicado 24/7/2019 17:06:33CET
La presidenta del Govern, Francina Armengol, amb les conselleres Patricia Gómez i Pilar Costa durant una visita a les obres de reconversió de Can Misses
La presidenta del Govern, Francina Armengol, amb les conselleres Patricia Gómez i Pilar Costa durant una visita a les obres de reconversió de Can Misses - CAIB

   EIVISSA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

   La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest dimecres les obres de reconversió del vell Hospital Can Misses d'Eivissa, el pressupost de les quals ascendeix a 3,9 milions d'euros.

   Armengol ha estat acompanyada per la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i la gerent de l'Àrea de Salut de les Pitiüses, Carmen Santos. En la visita, han pogut veure l'habitació pilot de la unitat de convalescència polivalent i la consulta tipus del centre de Salut Can Misses.

   El Govern ha recordat que les obres es van iniciar al febrer i avancen segons el calendari establert. La previsió és finalitzar-les en 12 mesos, per la qual cosa la recepció de l'edifici serà el febrer vinent. A més, una comissió d'obres realitza el seguiment, l'avaluació dels treballs i la posada en marxa de les instal·lacions.

   Actualment, ha informat el Govern, els treballs s'executen al centre de Salut Can Misses i en l'unitat de convalescència polivalent i s'avança cap a les instal·lacions de l'àrea mortuòria i sala d'autòpsies.

   Armengol ha declarat que, amb la reconversió, es podran aconseguir places "per atendre en millors condicions a les persones que tenen una malaltia crònica i necessiten estades més llargues". A més, ha insistit que el seu objectiu és poder "oferir un sistema de salut digne, tant per a pacients i familiars com para professionals".

   Segons el Govern, s'ha tractat de minimitzar l'impacte de les obres a l'interior de l'edifici amb la col·locació de parets per separar els treballs del trànsit de personal.

PROJECTE DE RECONVERSIÓ

   El projecte de reconversió preveu la reforma de la planta baixa i el soterrani, en els quals se situaran el nou centre de Salut Can Misses, la residència per a professionals i desplaçats de Formentera, un espai destinat a associacions i el dipòsit de cadàvers o sala d'autòpsies.

   Segons el Govern, el centre de Salut Can Misses estarà situat en la planta baixa i en la planta semisoterrani de les antigues consultes externes i comptarà amb 25 consultes.

   Armengol ha subratllat que amb el nou centre hi haurà "més facilitats a l'atenció primària, que és la porta d'entrada en el sistema de Salut i que és fonamental per atendre millor a les persones".

   Des del Govern també han recordat que l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va adequar fa dos anys l'anterior planta d'hospitalització de pediatria com a residència per a professionals.

   A més, el servei de residència ha respost les necessitats d'allotjament per a contractes de reforç estiuenc i com a punt d'arribada per a professionals que provenen de fora. Fins al moment s'han comptabilitzat més de 80 professionals des que es va obrir el 19 de maig fins avui.