Art Jove convoca un total de set certàmens per 2019 amb premis de fins a 50.000 euros

Publicado 14/3/2019 12:46:39CET
- CAIB

PALMA DE MALLORCA, 14 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha convocat aquest dijous a través de l'Institut Balear de la Joventut (IBJove) els set certàmens de 2019 del programa cultural Art Jove, entre els quals es destina la quantitat màxima de 10.000 euros en premis.

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, aquests certamenes són d'Arts Visuals (7.000 euros), Còmic (7.000), Dansa Contemporània (10.000), Dramatúrgia (6.000), Música per a Joves Intèrprets (6.000), Disseny de Moda (8.000) i Disseny de Producte (6.000).

Entre les principals novetats de la convocatòria, s'amplia l'edat de participació en totes les modalitats als 35 anys i s'incrementa la dotació de la majoria dels premis, posant l'accent a l'encàrrec professional o actuació de l'artista premiat.

L'actual convocatòria recupera diversos certàmens: el de Dramatúrgia, després de 14 anys sense que s'hagi convocat, i que forma part de la iniciativa d'Obrador que organitzen conjuntament l'Institut d'Estudis Balears (IEB) i l'Ajuntament de Palma; i la recuperació del certamen de Disseny de Producte amb dues modalitats: tema lliure i Guardó Art Jove, ambdós dotats amb 3.000 euros.

La idea és utilitzar la proposta guanyadora com a guardó per als guanyadors de les diferents modalitats d'Art Jove. S'amplia el certamen de Dansa Contemporània amb una nova modalitat: solos de dansa (4.000 euros), dirigit a joves ballarins, mentre que l'altra modalitat del certamen, joves coreògrafs, incrementa la seva dotació (6.000).

A més, es crea la modalitat Càsting Jove, amb 3.000 euros, dins del certamen de Disseny de Moda, amb l'objectiu de proposar noves formes de desfilada que s'allunyin dels estereotips dels models professionals.

La convocatòria de 2019 aprofundeix en la línia iniciada en aquesta legislatura de fomentar la formació i la professionalització dels participants, per això en el certamen de Dansa Contemporània s'amplia el procés d'assessorament artístic dels finalistes a la modalitat de Solos i en el d'Arts Visuals els finalistes podran participar en unes jornades formatives a Barcelona.

En aquesta línia, en el certamen de Dramatúrgia, els finalistes també podran gaudir de l'assessorament d'un dramaturg triat per l'ADIB i podran assistir a totes les propostes programades dins de l'Obrador i en el de Disseny de Moda s'organitzaran jornades formatives pels finalistes.

D'altra banda, s'incrementa la presència dels guanyadors i finalistes en festivals i mostres com Fira B!, Inclàssic, Palmadansa i Còmic Nostrum i es consoliden les iniciatives dels certàmens Art Pertot i Salvador Iborra, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de la Joventut i la Maison de la Catalanité de Perpignan.

Els participants interessats en Art Jove tenen els mesos de març i abril per inscriure's i presentar tota la documentació que requereixi la modalitat en la qual volen participar.