Asaja-Balears proposa els partits que es recuperin "els drets eliminats" amb la reforma de la Llei Agrària

Publicado 13/5/2019 16:58:51CET

PALMA DE MALLORCA, 13 May. (EUROPA PRESS) -

Asaja-Balears ha proposat als partits polítics, de cara als propers comicis del 26 de maig, que incloguin als seus programes electorals la recuperació de tots els drets eliminats per la reforma de la Llei Agrària realitzada en aquesta passada legislatura, entre altres qüestions.

Segons ha informat Asaja-Balears en un comunicat, també ha proposat l'eliminació de l'interès general per a totes les activitats agràries i complementàries en tot tipus de sòl i de les traves i limitacions urbanístiques a les instal·lacions agràries i complementàries.

Així mateix, ha defensat que s'asseguri un desenvolupament d'una activitat complementària agroturística viable i adaptada a la realitat de les explotacions agràries i que s'eliminin aquells articles que limiten o restringeixen el desenvolupament i la competitivitat de l'activitat agrària, la venda directa, la transformació i les infraestructures.

A més, ha demanat la modificació del PHIB en el qual es prioritzi l'ús d'aigua per a les explotacions agràries i es desenvolupi un pla de reutilització d'aigües depurades en el sector agrari.

A continuació, han explicat la importància de fomentar el desenvolupament d'activitats agroturísticas en aquelles explotacions agràries amb limitacions productives sempre que mantinguin l'activitat agrària, així com agilitar la tramitació i el pagament de les ajudes agràries, entre altres.

Contador