Publicado 02/03/2019 14:58CET

Busquets, sobre la Llei de Llengües de Casado: "El catal mai ha estat un problema a Balears"

La coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets (Imatge d'arxiu)
MÉS PER MALLORCA - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

La candidata de MÉS per Mallorca al Consell, Bel Busquets, ha assegurat aquest dissabte que el catal "mai ha estat un problema sinó un factor de cohesió" a Balears, després de ser preguntada per les declaracions del líder nacional del Partit Popular, Pablo Casado, qui ha proposat una Llei de llengües perqu el castell sigui vehicular a les escoles de tota Espanya i que les llengües cooficials, com el catal a Balears, siguin "mrit" per no un requisit per accedir a la funció pública.

Així s'ha expressat Busquets en declaracions als mitjans prvies a una assemblea de la formació ecosoberanista en la qual han estat presents la resta de candidats de MÉS per Mallorca de cara als propers comicis per fer un balan dels 'Acords pel Canvi'.

"El catal és la llengua prpia de Balears, tal com marca l'Estatut d'Autonomia, no farem batalla per la llengua perqu aix ja va formar part de la legislatura de Bauzá", ha etzibat Busquets.

En aquest sentit, la candidata de MÉS al Consell de Mallorca ha recordat que "100.000 persones van sortir al carrer per dir que a Balears volem viure en catal". Preguntada pels moviments de l'expresident balear José Ramón Bauzá, Busquets ha apuntat que "va lluitar durant quatre anys" contra les "polítiques nefastes" en matria econmica i educativa de Bauzá.

A més, ha remarcat que "no es pot jugar amb aquests canvis de color polític", en referncia a les declaracions del president de Ciudadanos, Albert Rivera, qui va afirmar estar "encantat d'obrir els braos" del seu partit a persones com l'exministre de Treball socialista Celestino Corbacho i el citat José Ramón Bauzá.

"No sé qu cerca, si tornar a tenir una responsabilitat o una cadira, per MÉS per Mallorca a cap moment apostar per una figura com Bauzá", ha resolt.

IMPOST SOSTENIBLE, LLEI DE RESIDUS I LLEI DE CANVI CLIMTIC

Preguntada pels "grans assoliments" de la legislatura durant els 'Acords pel Canvi', Busquets ha mencionat l'Impost de Turisme Sostenible, del com ha dit que "ha perms millorar la vida de les persones i millorar el medi ambient" amb els diners recaptats a través de l'activitat turística; la Llei de Residus, de la qual ha destacat la seva capacitat per "alliberar a Balears" dels plstics d'un només ús; i la Llei de Canvi Climtic, una norma "pionera" en l'Estat i a Europa que posiciona les Balears "com a exemple".

Finalment, Busquets ha insistit en la "necessitat" que la seva formació "continu, com a mínim, una legislatura més" en el Govern per afavorir que les "formacions progressistes" continun en l'Executiu i "al servei de les persones". "És l'única manera d'aturar l'avan de l'extrema dreta", ha manifestat.

Para leer más