CCOO es desmarca de la signatura del conveni d'Educació infantil perquè "condemna a la precarietat" als seus treballador

Publicado 22/5/2019 17:11:42CET

   PALMA DE MALLORCA, 22 Maig (EUROPA PRESS) -

   CCOO s'ha desmarcat aquest dimecres de la signatura del conveni d'Educació infantil 0-3 anys en considerar que aquest "condemna a la precarietat" a les treballadores del sector.

   Segons ha informat CCOO en un comunicat, les organitzacions patronals i els sindicats UGT, USO i FSIE han decidit "rubricar un text que no suposa cap millora laboral i que a més condemna a la precarietat a un col·lectiu durament copejat per la crisi i la congelació salarial que arrosseguen des de 2011".

   Al seu judici, "el conveni que s'acaba de signar no soluciona cap dels múltiples problemes existents en el sector i no prioritza el reconeixement professional de les tasques que desenvolupen les educadores".

   "Els 930 euros bruts de salari base que establirà el conveni mostren el menyspreu cap a un col·lectiu, que a les Illes es calcula és de 2.000 persones, amb retribucions congelades des de fa set anys i mig", han lamentat.

   Per això, han assegurat que la decisió de signar un nou conveni "provocarà que es continuï aprofundint la bretxa salarial per qüestió de gènere que va motivar la vaga feminista del passat 8 de març".

   Finalment, han assenyalat que des de CCOO s'ha intentat "evitar la signatura d'aquest conveni amb diverses concentracions i amb la vaga convocada el dimarts a Balears", la qual va tenir "un seguiment del 80 per cent".

Para leer más