Actualizado 30/03/2009 18:46 CET

El CGPJ respon al Govern que l'elecció de Felisa Vidal s'ha produït pel seu "mèrit i capacitat"

PALMA DE MALLORCA, 30 Mar. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Fernando de Rosa, ha afirmat avui que respecta les declaracions del Govern entorn de l'elecció de Felisa Vidal com magistrada del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB), tot i que ha assegurat que per a aquest tipus de nomenaments des del CGPJ s'actua atenent a requisits de "mèrit i capacitat" dels aspirants al lloc.

Així ho va manifestar a Palma en resposta a les acusacions efectuades per l'executiu autonòmic perquè considera "negativa i sense precedents" la designació de Vidal -proposta pel PP- sobre l'altra candidata Carmen de España. Davant d'aquestes afirmacions, De Rosa ha afirmat que s'ha valorat "a la persona més adequada, des de la independència i pensant en els interessos generals".

"El Govern no pot fer cap recomanació al CGPJ en aquest sentit, perquè nosaltres som els qui triem a la persona", ha subratllat el vicepresident.

Per la seva banda, un dels vocals territorials del CGPJ, Antonio Montserrat, ha afegit que el concepte de terna -que en aquest cas estava encapçalada per d'Espanya, proposta pels socialistes- implica que "qualsevol de les persones que la integren pot ser elegida".

Alhora, va manifestar que els jutges del CGPJ són "independents des del moment en el qual han estat nomenats", amb independència de les "relacions fluides que puguin mantenir amb tot el món", incloses les formacions polítiques. "El que sí seria inadequat és que hagués una influència que ataqués a aquesta independència", va sentenciar.

Lo más leído

 1. 1

  Rafael Amargo presenta 'Yerma': "El dinero lo quiero ganar cantando y bailando, que es lo que he hecho toda la vida"

 2. 2

  Abascal comunica al Congreso un préstamo de 736.000 euros para comprar su nueva casa

 3. 3

  PRIMICIA. Comunicado de los abogados de Kiko Rivera

 4. 4

  Las naves Voyager detectan nueva física única del medio interestelar

 5. 5

  Letitia Wright (Shuri en Black Panther) indigna a los fans de Marvel con sus tuits antivacunas