Actualizado 04/04/2008 15:11 CET

Cinc artistes promocionaran les seves fotografies a Alemanya per fomentar una imatge allunyada del sol i platja

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

Un total de cinc artistes de Balears mostraran les seves fotografies i vídeos en la Triennal de Fotografia d'Hamburg 2008, dins del programa d'intercanvi cultural 'L'illa de les dues cares', una iniciativa que pretén oferir a Alemanya una visió de l'arxipèlag allunyada del paisatge de sol i platja i que, al seu torn, promocionarà les obres dels artistes que desenvolupen la seva carrera a les illes.

Així ho ha informat avui el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, qui va explicar que el projecte recull la presència de cinc artistes de les Balears en la Triennal d'Hamburg, que després de quatre anys s'ha consolidat com el major esdeveniment fotogràfic d'Alemanya. "Prentenem que amb aquesta presència es reflecteix la manera dels artistes d'intervenir en els processos de creació", va recalcar.

Gràcies a aquest projecte, entre l'11 d'abril i el 16 de maig s'organitzarà una exposició, en el marc de la Triennal, dels autors Xisco Bonnín, Diana Coca, Mònica Fuster, Aina Perelló i Marcelo Víquez, mentre que la iniciativa recull la participació de cinc artistes alemanys en l'exposició Palma Foto 2008 que acollirà l'espai Ramon Llull entre el 19 de juny i el 18 de juliol.

"Els artistes alemanys es podran integrar en l'ambient cultural de les illes i podran conèixer una altra imatge de l'arxipèlag, és important fer saber que aquí també hi ha cultura" va sostenir el director general, qui va explicar que el títol de la iniciativa es recull de la novel·la 'L'illa del segon rostre', de l'escriptor alemany Albert Vigoleis.

Alhora, el projecte suposa la introducció de l'art contemporani de les illes en un circuit internacional d'alt nivell, el que ofereix als nous artistes de les illes la possibilitat de fer contactes diferents a Hamburg, amb galeries, museus, centres i associacions culturals.

En aquest sentit, Martorell va recalcar que s'editarà un catàleg en el qual quedaran recollides les presentacions que realitzaran en la Triennal els artistes, de manera que la participació de les Balears quedarà documentada com a part integrant de la mostra.

Per la seva banda, l'artista Xisco Bonnin va explicar que ha decidit portar a l'esdeveniment una fotografia cuadríptica, en què es reflecteix la indústria del sexe i el voyeurisme, mentre que Marcelo Víquez presentarà dos retrats de dos joves actors mallorquins i un vídeo en el qual es mostra una representació de tots dos.

La iniciativa té un pressupost total de 32.000 euros, dels quals 20.000 han estat aportats per la Conselleria d'Educació i Cultura i 12.000 per l'Institut Balear del Turisme (Ibatur).