Cinc empreses opten a la redacció del projecte per fer arribar el metro Palma-UIB fins a Son Espases

El cap de Nefrología de Son Espases, Juan Buades, dimiteix per "mancada d'acceptació" per part de metges de l'equip
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 23/4/2019 16:46:20CET

PALMA DE MALLORCA, 23 Abr. (EUROPA PRESS) -

Cinc empreses opten a la redacció del projecte per a l'ampliació de la línia de metro Palma-UIB fins a l'Hospital Universitari de Son Espases.

Segons ha informat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, el procediment es troba ara mateix en fase d'estudi de les ofertes presentades, que són les de les empreses UTE Tec-4 Dofe A-Ingenia, Técnica y Proyectos SA, UTE Ayesa-G Six, Cemosa i Ardany Ingenieria SA.

El projecte es licita per un import de 393.250 euros i està previst que es pugui adjudicar el pròxim mes de maig. A partir d'aquest moment, l'empresa adjudicatària disposarà de nou mesos per redactar el projecte.

L'ampliació de la línia de metro Palma-UIB fins a l'Hospital és una de les noves línies ferroviàries previstes en el Pla Director Sectorial de Mobilitat de Balears.

El procés s'inicia amb la licitació de la redacció del projecte, que ja ha estat aprovada pel Consell d'Administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i que la setmana que ve es publicarà en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB).

El pressupost previst per executar aquesta línia de metro fins a Son Espases és de 31,6 milions d'euros. El recorregut serà de 2,11 quilòmetres des de l'estació de Camí dels Reis fins a Son Espases i la captació de demanda d'usuaris prevista per a aquesta línia seria d'1,1 milions d'usuaris "en la previsió menys optimista".

El temps de trajecte serà de 13 minuts des de plaça d'Espanya fins a l'Hospital de referència, que es calcula que produeix 30.000 desplaçaments diaris.

La línia de Son Espases i la del ParcBit seran les primeres ampliacions de la xarxa ferroviària previstes en el Pla Director Sectorial de Mobilitat de Balears que es desenvoluparan.

Para leer más